Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Студенти ХНУПС відпрацьовують армійські навички

Студенти ХНУПС відпрацьовують армійські навички

На базі Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба тривають навчальні збори з випускниками факультету підготовки офіцерів запасу за контрактом.

Свої армійські навички на практиці вдосконалюють близько 1000 хлопців та дівчат з 42 цивільних вишів, розташованих у різних куточках нашої країни.

Так, протягом всього терміну навчання студенти успішно опановували теоретичні знання із загальновійськової, тактичної, військово-технічної і військово-спеціальної підготовок та методики роботи з особовим складом. Для занять використовувались спеціалізовані аудиторії ХНУПС, сучасні зразки озброєння, військова і спеціальна техніка тощо.

За словами командування університету, зараз майбутні офіцери запасу проходять заключний етап навчання. Головне їхнє завдання полягає у набутті умінь і навичок виконання службових обов’язків за майбутньою військово-обліковою спеціальністю.

Особливістю цьогорічних зборів є практична спрямованість усіх видів занять. Також значна частина часу відведена практичним заняттям на тактичному полігоні ХНУПС, де курсанти опановують навички ведення загальновійськового бою. Обов’язковим елементом цього фінального етапу навчання є проходження психологічної смуги перешкод та відпрацювання питань щодо надання першої медичної допомоги, ознайомлення з елементами тактичної медицини.

Переважна більшість офіцерів – командирів навчальних підрозділів є учасниками бойових дій, які виконували завдання в районі проведення АТО/ООС. Військовослужбовці Збройних сил України охоче діляться своїм бойовим досвідом з майбутніми захисниками України.

Наприкінці липня випускники факультету підготовки офіцерів запасу за контрактом ХНУПС урочисто складуть Військову присягу на вірність українському народові та згодом їм нададуть військове звання «молодший лейтенант запасу».