Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За результатами конкурсу призначено керівника Управління охорони здоров’я ХОДА

За результатами конкурсу призначено керівника Управління охорони здоров’я ХОДА

Призначення здійснено відповідно до Закону України «Про державну службу».

Як повідомила керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Вікторія Белявцева, на посаду начальника Управління охорони здоров’я ХОДА призначено Богдана Федака, який раніше очолював Харківську обласну клінічну лікарню.

«З метою виключення розповсюдження неповної та недостовірної інформації інформуємо про наступне. Закон України «Про державну службу» передбачає виключно конкурсний відбір претендентів на зайняття посад державної служби й не передбачає жодних додаткових погоджень. Найвищий державний орган у питаннях проходження державної служби - Національне агентство України з держслужби - своїм листом №1042/13-18 від 7 лютого 2018 року також чітко вказує на відсутність необхідності будь-яких погоджень результатів конкурсу, який проведено відповідно до Закону України «Про державну службу». Богдан Федак переконливо переміг у конкурсі на посаду начальника Управління охорони здоров’я ХОДА. У 10-денний термін, який передбачено законом про державну службу для оскарження результатів конкурсу, жодних скарг не надходило (в тому числі від Міністерства охорони здоров’я). Спеціальна перевірка відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та перевірка відповідно до Закону України «Про очищення влади» Богданом Федаком пройдені в повному обсязі та чіткій відповідності до чинного законодавства. Жодний державний орган за результатами перевірок не мав зауважень щодо кандидатури Богдана Федака. Всі надані уповноваженими органами висновки - позитивні. Адміністративними судами першої та апеляційної інстанції позиція та дії МОЗ визнані незаконними та такими, що не відповідають чинному законодавству. Також, у відповідності до Конституції України, всі органи державної влади мають діяти виключно в рамках законів України та у чіткій відповідності до чинного законодавства», - зазначила Вікторія Белявцева.

Також Харківська область є лідером у країні в питаннях реалізації медичної реформи. Регіон став першим в Україні, де було підписано 1 млн декларацій з сімейними лікарями. На даний момент кількість підписаних декларацій уже перевищила позначку в 1,1 млн.

«В області проводиться системна робота щодо розбудови та покращення матеріально-технічного стану закладів охорони здоров’я, - відзначає заступник голови ХОДА Михайло Черняк. - Так, цього року завершено реконструкцію Дергачівської ЦРЛ, триває ремонт в центральній міській лікарні Ізюму (торік ми відремонтували два поверхи з чотирьох, цього року роботи продовжилися та будуть завершені). Капітальні ремонти закладів охорони здоров’я також проводимо у Вовчанському, Нововодолазькому, Богодухівському, Балаклійському районах. Нещодавно здали в експлуатацію відремонтоване відділення в Красноградській лікарні тощо. Продовжується ремонт в обласній клінічній лікарні, оновлення цього закладу також фінансує Європейський інвестиційний банк. Розпочато підготовку до будівництва нового онкоцентру в Харкові. Також постійно оновлюємо обладнання як в обласних, так і в районних лікарнях».

Михайло Черняк відзначив, що в регіоні вже завершується підготовка до будівництва нових сільських амбулаторій, в яких передбачено створення службового житла для лікарів.

«До розвитку галузі підходимо комплексно й темпи цих робіт будемо тільки нарощувати», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Теги