Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Особливу увагу при підготовці до зими приділяють об'єктам охорони здоров'я, освіти й культури

Особливу увагу при підготовці до зими приділяють об'єктам охорони здоров'я, освіти й культури

Відбулося чергове засідання обласного штабу під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

Захід, присвячений організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соцсфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період, пройшов за участю керівників Близнюківського, Зміївського, Дворічанського, Великобурлуцького та Зачепилівського районів, структурних підрозділів ХОДА, служб газо- і електропостачання, Служби автомобільних доріг.

На початку засідання Євгеній Шахненко підкреслив, що керівник області Юлія Світлична ставить завдання щодо безумовного забезпечення й підготовки будівель закладів освіти, медицини і соціального захисту до проходження зимового періоду.

«Так, Юлія Світлична дала доручення провести обстеження стану будівель всіх лікувальних установ в області, - підкреслив заступник голови ХОДА. - Необхідні комплексні проекти, які будуть містити ремонти покрівель, утеплення фасадів, фундаментів, упорядкування, впровадження енергоощадних технологій, заміну комунікацій тощо. Наприклад, у Близнюківському районі зараз розробляється комплексний проект ремонту ЦРЛ».

Євгеній Шахненко підкреслив, що, за завданням глави області, в 2019 році основні кошти, які виділяє ДФРР, також будуть спрямовані на проведення ремонтів лікувальних установ у районах області.

Він також звернув увагу керівників районів на необхідність активізувати роботу щодо оформлення земельної документації на ділянки, виділені для будівництва амбулаторій загальної практики - сімейної медицини.

Про підготовку до опалювального сезону об'єктів Близнюківського району повідомив голова РДА Анатолій Калашник. За його даними, на сьогодні вже готово 100% житлового фонду - 33 багатоквартирних будинки. Також він підкреслив, що комунальні та обслуговувальні підприємства не мають заборгованостей.

«Практично готові до зими заклади охорони здоров'я - з 33 об'єктів повністю підготовлені 30, на інших проходить заміна газового опалення на твердопаливне. Заклади охорони здоров'я забезпечені альтернативним паливом», - надав дані Анатолій Калашник.

Про проведені підготовчі роботи в Зміївському районі доповів голова РДА Віталій Кошеленко. За його словами, комплексно підготовлено 290 з 478 будинків (60%), технічно підготовлені 22 котельні з 36 (61%).

Обговорюючи ступінь готовності об'єктів Дворічанського району, Євгеній Шахненко звернув увагу керівника РДА Ірини Григоренко на необхідності підготовки передпроектних документів з очисних споруд у райцентрі.

Також члени штабу розглянули проведені заходи щодо підготовки господарського комплексу та об'єктів соцсфери Великобурлуцького і Зачепилівського районів. Окремо про підготовку до зими доповів керівник Зачепилівської громади.

Крім того, під час засідання обговорили питання підготовки водопровідно-каналізаційного господарства, розрахунків за послуги тепло-, водопостачання і водовідведення, затвердження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги. Окремо розглянули заходи щодо відновлення місцевих та комунальних доріг у кожному з районів.