Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина не відпускає лідерство і звання освітньої столиці України. Юлія Світлична

Харківщина не відпускає лідерство і звання освітньої столиці України. Юлія Світлична

26 червня голова ХОДА взяла участь в урочистостях з нагоди отримання дипломів випускниками НТУ «ХПІ».

У цьому році харківський «Політех» випустив майже 2 тисячі студентів, 375 з них отримали дипломи з відзнакою.

Вітаючи випускників із завершенням навчання, Юлія Світлична зауважила, що НТУ «ХПІ» - один з найвідоміших вишів України та один з двох провідних політехнічних закладів, і Харківщина пишається тим, що таку велику кількість якісно підготовлених фахівців для всієї країни випускає саме наш виш.

«Попереду у вас надзвичайно яскраве життя, - звернулася керівник області до випускників. - Перший життєвий іспит ви склали - отримали диплом «Політеху». Якщо впоралися з цим - впораєтеся з усіма випробуваннями. Тому що харківський «Політех» - це бренд. Для тих, хто має диплом «Політеху», відкриваються всі двері. Наскільки ви використаєте ці можливості, залежить виключно від вас. Бажаю вам завжди бути в авангарді та використати всі можливості, які відкриваються у вашому житті. Бажаю наснаги, розвитку, впевненості й залишатися порядною та чесною людиною впродовж всього життєвого і професійного шляху».

Юлія Світлична також подякувала викладачам НТУ «ХПІ» за високі позиції вишу у світових рейтингах навчальних закладів.

У цілому, за даними голови ХОДА, ЗВО Харківської області випускають у цьому році близько 23 тисяч студентів, серед них 2,5 тисячі - іноземці.

«Ми не відпускаємо лідерство і звання освітньої столиці України. Близько третини іноземців, які здобувають освіту в Україні, навчаються саме в наших вишах. Робимо все, щоб надавати можливості студентству і розвивати університетську науку. Замість конкуренції ми згуртували виші Харкова в університетський консорціум. Замість того, щоб консервувати історію, шукаємо нові можливості, грантові програми та міжнародні проекти, мотивуючи студентів до нових наукових звершень. Всі активні виші сьогодні знаходяться в кооперації з виробництвом і використовують кластерний підхід, який дає можливість реалізовувати ідеї та рухати науку вперед», - зауважила  Юлія Світлична.

Більше фото