Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одразу п’ять ОСББ отримали компенсацію з обласного бюджету за «теплими» кредитами

Одразу п’ять ОСББ отримали компенсацію з обласного бюджету за «теплими» кредитами

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

За його словами, компенсація відбулася відповідно до Програми стимулювання ОСББ, ЖБК Харківської області щодо впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки.

«Загальна сума компенсаційних виплат з обласного бюджету за «теплими» кредитами ОСББ на основі отриманих від фінансових установ зведених реєстрів позичальників у червні місяці склала 141 тис. грн», - сказав Сергій Магдисюк.

За рахунок кредитних коштів у багатоквартирних будинках ОСББ у місцях загального користування (під’їздах, підвалах, технічних приміщеннях, горищах) проведена заміна вікон та дверей на нові - енергозберігаючі.

«Співфінансування заходів з енергоефективності – це оптимальний дієвий спосіб допомогти мешканцям багатоповерхівок зробити свої оселі більш енергоефективними, комфортними та не переплачувати за комунальні послуги, - пояснили в Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури. - Усього з початку року програмою «теплих» кредитів вже скористались 30 ОСББ та ЖБК області, залучивши для впровадження енергоефективних заходів 6,6 млн грн кредитних коштів».

У Департаменті нагадали, що обов’язковою умовою для включення банком – учасником програми відомостей до зведеного реєстру позичальників для отримання компенсаційних виплат є подання до банку документів, що підтверджують  цільове використання кредитних коштів (товарний чек, видаткова накладна) та факт впровадження енергоефективного обладнання та матеріалів (акт приймання-передачі виконаних робіт).