Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реконструкцію Куп'янського районного будинку культури продовжимо. Юлія Світлична

Реконструкцію Куп'янського районного будинку культури продовжимо. Юлія Світлична

20 червня під час робочої поїздки до Куп'янського району голова ХОДА оглянула результати ремонтних робіт, які проведені в історичній, 145-річній, будівлі місцевого РБК.

«Настільки якісно та яскраво районний будинок культури в Куп'янську не виглядав ніколи, - відзначила керівник області, оглянувши результати роботи будівельників. - До ремонту підійшли комплексно – зроблено й фасад, і внутрішні роботи. Залишилося завершити деякі інженерні споруди, роботи в фойє та актовій залі. Наступного року також плануємо провести внутрішні роботи в окремих приміщеннях, щоб повністю завершити об'єкт до 2019 року».

Районний будинок культури в Куп’янську наразі єдиним місцем у районі та місті, де проводять великі семінари, сесії та зустрічі. Глядацька зала будинку вміщає 300 глядачів. До 2015-го протягом 30 років у закладі не проводили жодних капітальних ремонтних робіт. Перші кошти на відновлення заклад отримав три роки тому -  завдяки сприянню ХОДА. За цей час у РБК провели комплекс ремонтних робіт. Тут капітально відремонтували покрівлю, замінили на енергозберігаючі 87 вікон, відремонтували глядацьку залу та фойє.

Цього року вже повністю завершили роботи з переоснащення системи опалення із застосуванням енергозберігаючих технологій. Також виділено кошти для облаштування глядацької зали – для неї закупають нові театральні крісла та меблі. Оновили останнім часом і матеріально-технічну базу закладу – для цього придбали театральні костюми, цифрову, відео- та музичну апаратуру.

Для завершення комплексної реконструкції в будинку культури залишилося провести ремонт у окремих кімнатах і санвузлах. 

Більше фото