Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера просили сприяти у вирішенні земельних та транспортних питань

Марка Беккера просили сприяти у вирішенні земельних та транспортних питань

20 червня перший заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

За допомогою до Марка Беккера звернулися близько двадцяти жителів Харківської області.

Більшість звернень стосувалися оформлення прав власності на земельні ділянки.

Так, жителі області просили допомоги в наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, розміщеної за межами населеного пункту Чугуївського району. Про проблемні моменти приватизації двох земельних ділянок в селищі Пересічне Дергачівського району повідомили місцеві жителі. Допомоги в приватизації земельної ділянки просила пенсіонерка з міста Мерефа. Член громадської організації, переселенка з Донбасу, яка з сім'єю проживає в селищі Солоницівка, також задавала питання щодо можливості оформлення земельних ділянок під будівництво житла в Дергачівському районі.

Марк Беккер уважно ознайомився зі зверненнями заявників і дав доручення представнику ГУ Держгеокадастру в Харківській області вивчити кожне питання і допомогти в їх вирішенні. Наприклад, перший заступник голови ХОДА доручив терміново вирішити питання виділення земельної ділянки на території Чкаловської селищної ради двом учасникам АТО.

Також у ході прийому мешканка Харкова просила Марка Беккера сприяти у вирішенні транспортного питання. Пенсіонерка розповіла, що змушена їздити в автобусі Харків - Старий Салтів за повну вартість.

«Усі компенсації проїзду пільгової категорії громадян здійснюються за кошти місцевих бюджетів, зокрема територіальних громад. Сьогодні йде робота по створенню системи проїзду пільговиків по Харківській області. Ваше звернення буде розглянуто, ми ще раз звернемося до перевізника», - відповів Марк Беккер.

Крім того, до першого заступника голови ХОДА звернувся слюсар ДП «Харківський завод шампанських вин». Він розповів, що підприємство заборгувало йому заробітну плату. Ситуацію вивчить Департамент економіки і міжнародних відносин ХОДА.

Методист навчального центру Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П.Василенка просила Марка Беккера допомогти у вирішенні проблемних питань установи. За її словами, в навчальному центрі сьогодні існує заборгованість по заробітній платі, крім того, будівля вимагає заміни системи опалення.

Вирішення всіх питань, озвучених в ході прийому, Марк Беккер взяв під особистий контроль.