Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У медуніверситеті відкрили інформаційно-бібліотечний комплекс та скульптури студентів з різних країн

У медуніверситеті відкрили інформаційно-бібліотечний комплекс та скульптури студентів з різних країн

У святкових заходах до Дня медика, що відбулись у одному з головних медичних вишів країни, взяли участь голова ХОДА Юлія Світлична та представник Президента у Верховній Раді України Ірина Луценко.

5 книгосховищ, 2 читальні зали, 4 зали для самостійної підготовки та 3 абонементи для видачі літератури – усе це входить до складу нового інформаційно-бібліотечного комплексу, що відкрився в Харківському національному медичному університеті. Надсучасний комплекс обслуговують 2 потужні сервери, робочі місця оснащено 100 комп’ютерами, 10 мультимедійними засобами та іншою технікою.

Разом із розширенням інформаційних можливостей для студентів до Дня медичного працівника у виші підготували й символічний дарунок – перед входом до центрального корпусу відкрили скульптурний ансамбль «Минуле, теперішнє та майбутнє медицини та медичної освіти». Він складається з п’яти фігур, що уособлюють українських студентів-медиків, а також учнів з африканського континенту, представників мусульманського світу та Індії.

Вітаючи всіх учасників урочистостей, що відбулись у виші з нагоди Дня медичного працівника, голова ХОДА Юлія Світлична відзначила значущість традицій харківської медичної школи та відомість у світі харківських спеціалістів.

«Мені надзвичайно приємно, коли традиції мають продовження, розвиваються, а ми стаємо частиною цього процесу, - сказала голова ХОДА. - Медицина – це головна сфера нашого життя. Адже запорукою нашого майбутнього є здоров’я. Важливо навчати наше студентство, готувати кваліфіковані кадри. А також дуже важливо розбудовувати медичну інфраструктуру. За останні роки нам вдалося зміцнити матеріально-технічну базу медичних закладів області, і ми продовжимо цю роботу. Цього року продовжимо ремонти у Вовчанському, Богодухівському, Краснокутському, Нововодолазькому, Чугуївському, Дергачівському районах. 13 червня відкрили реконструйовану лікарню в місті Дергачі».

Юлія Світлична привітала медичних працівників із професійним святом та побажала розвитку медичній школі регіону.

Представник Президента у Верховній Раді України Ірина Луценко відзначила, що харківська медична школа дала освіту спеціалістам, що працюють у 173 країнах світу.

«Слава про цю Альма матер іде по всій землі. Тут навчаються цілі покоління з різних країн. Від імені Президента та від себе особисто я хочу привітати вас із цим святом. Побажати спокою в душі, задоволення від роботи, гордості від її результатів», - звернулася до медиків Ірина Луценко.

Вона також наголосила на великій увазі, яку приділяє розвитку медичної сфери та реформам у ній Президент України Петро Порошенко. Вона відзначила, що цього року тільки в Харківській області буде побудовано 50 амбулаторій та закуплена велика кількість автомобілів для сімейних лікарів.

«Дуже важлива реформа, за яку взявся Президент, підписавши закон про доступ до сільської медицини, - це медична реформа. Ви щоденно рятуєте життя людям, ви щоденно підтримуєте громадян України, але надзвичайно важливо, щоб ви це робили в гідних умовах та за достойну заробітну платню», - сказала Ірина Луценко.

Більше фото