Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спорт – це запорука здоров’я нації та майбутнього нашої держави. Юлія Світлична

Спорт – це запорука здоров’я нації та майбутнього нашої держави. Юлія Світлична

8 червня голова ХОДА взяла участь у розширеному засіданні колегії Управління у справах молоді та спорту ХОДА.

Учасниками засідання стали спортсмени, тренери, представники спортивних федерацій та керівники спортивних шкіл з усіх районів та міст області. Під час колегії обговорили питання розвитку фізкультури та спорту в області, зміцнення матеріально-технічної бази закладів сфери та підтримку масового спорту та спорту високих досягнень.

Відкриваючи засідання, керівник області повідомила його учасникам про заходи, які проводяться в області задля розвитку спортивної інфраструктури та популяризації спорту.

«За декілька років ми разом з вами зробили те, на що розраховували дуже довго. Ми почали розбудовувати інфраструктуру для того, щоб надати можливість кожному, хто любить спорт, ним займатися. Адже спорт – це запорука здоров’я нації та майбутнього нашої держави», - відзначила голова ХОДА.

Так, вона нагадала про процес будівництва фізкультурно-оздоровчих комплексів і спортивних майданчиків у районах області.

«Ми маємо збудовані ФОКи в Первомайському та Вовчанському районах і в Пісочині Харківського району. Цього року плануємо відкрити 2 нові ФОКи в Красноградському та Золочівському районах. На наступні роки також маємо плани. Нещодавно завершили реконструкцію стадіону «Авангард» у Змієві, будуємо стадіон у Дергачах та плануємо завершити його вже цього року. Продовжуємо роботи в спортивній школі «ХТЗ», яка не бачила ремонту останні 30 років», - сказала Юлія Світлична.

Досягнення Харківської області щодо розвитку спорту відзначив президент Федерації біатлону України, віце-президент НОК України Володимир Бринзак. Він повідомив, що за останній час у регіоні відкрито 5 нових відділень біатлону (не тільки в місті Харків, але й у Вовчанському, Чугуївському та Краснокутському районах).

«На стадії завершення підготовки до відкриття - відділення в Лозовій та Пісочині. Я в українському спорті вже 50 років і можу відзначити, що, напевно, у вас найбільш спортивний губернатор в Україні, - сказав Володимир Бринзак. - Тому що я знаю ситуацію та бачу, які справи робляться, в тому числі в тому виді спорту, який я за дорученням держави представляю. За 3 роки практично «з нуля» зроблено такий крок уперед, що ми просто дивуємося та ставимо це за приклад для всіх областей України».

Значні результати, які досягнуті за останні роки, відзначив і директор КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ» Леонід Задорожний.

«Великий прорив відбувся в 2017 році, коли нам дали близько 13 млн грн на ремонти. Коли нашу оновлену залу боксу відвідали збірні Казахстану, Узбекистану, Ірландії - вони говорили, що навіть у них таких залів немає. Манеж був у занедбаному вигляді, зараз - зроблений вже на 80%. Маю подякувати особисто голові ХОДА Юлії Світличній за ту увагу, яку вона приділяє нашій школі. Завдяки цьому ми сьогодні маємо впевненість у майбутньому», - сказав Леонід Задорожний.

Під час засідання колегії голова ХОДА передала кращим спортсменам регіону державні нагороди, нагороди Кабінету міністрів України, Міністерства молоді та спорту, почесні грамоти ХОДА. А також відзначила кращих за результатами 2017 року спортсменів і тренерів.

Більше фото