Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проти кору на Харківщині щеплено майже 50% дітей

Проти кору на Харківщині щеплено майже 50% дітей

Такі дані навели в Управлінні охорони здоров’я ХОДА.

Спеціалісти звертають увагу жителів регіону: захистити від захворювання на кір може тільки вакцинація.

За даними Управління охорони здоров’я ХОДА, з початку року в Харківській області на кір захворіло 172 особи ( 98 дорослих та 74 дитини).

«Інтенсивний показник захворюваності в області складає 6,4 на 100 тис. населення, що є середнім показником захворюваності та свідчить про відсутність епідемічної напруженості у харківському регіоні», - відзначили в Управлінні.

В усіх закладах охорони здоров’я Харківської області наявна достатня кількість вакцини проти кору. Щеплення для дітей проводиться безоплатно.

«На даний час у Харківській області щеплено проти кору 49,6% дітей. По Харківському району, де зареєстровано найбільша кількість тих, хто захворів на кір, відсоток щеплених дітей складає 69,7%. Міністерством охорони здоров’я України прийнято рішення щодо профілактичної безоплатної імунізації вакцинами, закупленими за бюджетні кошти, дорослим у групах підвищеного ризику. До цього контингенту відносяться працівники медичних і навчальних закладів та військовослужбовці», - повідомили в Управління охорони здоров’я ХОДА.

За інформацією спеціалістів, з метою попередження захворювання на кір в організованих колективах (загальноосвітніх навчальних закладах та дошкільних дитячих навчальних закладах) забезпечується проведення щоденних медичних оглядів дітей.

Станом на 8 червня 2018 року з підозрою на кір в закладах охорони здоров’я перебував 21 хворий (13 дітей та 8 дорослих).

«Стан пацієнтів задовільний. Медичну допомогу отримують у повному обсязі в межах бюджетного фінансування. Ситуація щодо захворюваності на кір знаходиться на щоденному контролі Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації», - відзначили в Управлінні.