Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бюджетна децентралізація надала нові можливості для розвитку спорту на Харківщині. Юлія Світлична

Бюджетна децентралізація надала нові можливості для розвитку спорту на Харківщині. Юлія Світлична

23 травня голова ХОДА взяла участь у засіданні круглого столу, присвяченого регіональному розвитку спортивної інфраструктури, зокрема, питанню будівництва водноспортивних комплексів.

Учасниками заходу стали видатні спортсмени та тренери регіону, а також представники Національного олімпійського комітету та Верховної Ради України.

Відкриваючи засідання, Юлія Світлична підкреслила, що в останні роки питанню розвитку спорту на Харківщині приділяється особлива увага.

«Бюджетна децентралізація, яка була ініційована Президентом України та впроваджується урядом, надає нам нові можливості щодо укріплення матеріальної бази, поповнення інвентарю, а також мотивації спортсменів – як видатних, так і початківців. Окрему увагу також приділяємо мотиваційній складовій тренерського складу», - сказала керівник області.

Вона навела приклади проектів з розвитку спортивної сфери, які вже реалізовані та реалізуються в області.

«За останній час виділено в кілька разів більше фінансування для поповнення інвентарю, ремонту спортивних шкіл, для відкриття басейнів. Крім побудови нових ФОКів (на цей рік їх заплановано два - в Золочівському та Красноградському районах), ми зміцнюємо матеріально-технічну базу вже наявних шкіл і секцій, щоб діти могли займатися в нормальних умовах», - сказала керівник області.

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Денис Силантьєв подякував голові облдержадміністрації за те, що влада регіону дуже швидко відреагувала на пропозицію обговорення питання розвитку спортивної інфраструктури.

«Це надзвичайно важливе питання. Розвиток спортивної інфраструктури не тільки дає можливість займатися спортом, оздоровленням, це і нові робочі місця, податки до бюджету, розвиток додаткової інфраструктури. І, насамперед, це соціально-економічний розвиток регіону», - сказав Денис Силантьєв.

У ході круглого столу його учасники порушили питання розвитку спортивної бази для плавання в Харківській області. Серед пропозицій, які були озвучені, - створення державного центру розвитку плавання на базі спорткомплексу «Акварена», а також центру розвитку синхронного плавання – на базі «Локомотиву».

«Воля Харківської облдержадміністрації сьогодні для цього є, підтримка є. Багатьом регіонам України потрібно вчитися у Харківській області постановці питань щодо як масової фізкультурно-оздоровчої роботи, так і великого спорту. Проте необхідна й державна допомога», - відзначив голова відділення Національного олімпійського комітету України в Харківській області Віктор Христоєв.

Під час обговорення розвитку спорту в районах області увагу приділили також новим проектам у цій сфері та необхідності державної підтримки в їх реалізації. Так, заступник голови Харківської РДА Оксана Малишева повідомила про заплановану розбудову відкритого цього року Пісочинського ФОКу – до нього мають намір прибудувати басейн.

«Земельна ділянка вже виділена, підведені всі комунікації, активно працюємо над проектно-кошторисною документацією, - сказала Оксана Малишева.- Велика подяка особисто голові ХОДА Юлії Світличній. Такої уваги до розвитку спорту в Харківській області, яка приділяється сьогодні, не було ніколи. Якщо підтримка з боку держави у нас буде така ж потужна, як зараз є з боку ХОДА і голови області, думаю, ми зможемо реалізувати цей проект і побудувати басейн у найкоротші строки».

Під час заходу Юлія Світлична привітала з днем народження одного з його учасників - Почесного громадянина Харківської області, п’ятиразового чемпіона та триразового срібного призера  XV літніх Паралімпійських ігор 2016 року з плавання Максима Кріпака.

Більше фото