Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час проведення останніх дзвоників у школах області посилять заходи безпеки

Під час проведення останніх дзвоників у школах області посилять заходи безпеки

У закладах освіти запровадять жорсткий контрольно-пропускний режим та проведуть інструктажі з безпеки життєдіяльності. До проведення свят залучать поліцію та ДСНС.

Питання гарантування безпеки школярів під час проведення свят останніх дзвоників обговорили 23 травня під час селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева.

Звертаючись до керівників районів, він наголосив на необхідності скоротити час проведення святкових лінійок - до 30-40 хвилин. Також заступник керівника області закликав обмежити кількість гостей та запрошених на урочистостях.

У цьому році на Харківщині випускаються 12,5 тисячі 11-класників, ще 21 тисяча школярів завершують 9-й клас. Загалом у 771 загальноосвітньому закладі області навчаються понад 240 тисяч школярів.

«Всім їм ми маємо гарантувати повну  безпеку. Тому кількість сторонніх людей на святкових заходах має бути мінімальною, щоб представники поліції та ДСНС могли без перешкод виконувати свої обов’язки стосовно забезпечення правопорядку та запобігання надзвичайним ситуаціям. Від наших спільних та злагоджених дій залежить безпека та якість проведення свята», - наголосив Анатолій Бабічев.

Заходи безпеки будуть посилені й напередодні свят. У ході наради керівникам закладів освіти рекомендували видати відповідні накази щодо безумовного дотримання правил безпеки, провести інструктажі з безпеки життєдіяльності тощо.

«Необхідно дотримуватися жорсткої контрольно-пропускної системи та не допустити, щоб на територію закладів заходили сторонні особи. Вони можуть перебувати в школах виключно з дозволу дирекції та у супроводі співробітників закладу», - наголосив Анатолій Бабічев.

Він доручив представникам  правоохоронних органів та ДСНС створити необхідні умови для безпечного завершення навчального року. Зокрема, рятувальники проводитимуть ретельну перевірку приміщень закладів освіти на виявлення вибухонебезпечних предметів. Представники поліції приділятимуть особливу увагу дотриманню правил дорожнього руху поблизу шкіл.

Також заступник голови ХОДА доручив керівникам районів організувати якісний медичний супровід масових заходів.

Окремо Анатолій Бабічев звернувся до керівників Богодухівського та Чугуївського районів і Малоданилівської ОТГ, випускники яких планують після урочистостей приїхати до Харкова.

«Усі пересування дітей до Харкова та містом мають відбуватися під контролем відповідальних осіб», - підкреслив заступник керівника області.