Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нікого ми не забуваємо. Президент – про звільнення українських заручників у Росії

Нікого ми не забуваємо. Президент – про звільнення українських заручників у Росії

Це Петро Порошенко наголосив під час спільної з Президентом Естонії зустрічі з представниками ЗМІ.

«Хочу наголосити офіційно –  не існує жодних міжнародних переговорів ні з нашими європейськими партнерами, ні з нашими американськими партнерами, де би ми не порушували питання необхідності якнайскорішого звільнення українських заручників, які незаконно утримуються як на окупованій території, так і політичних в’язнів, яких Росія тримає в тюрмах окупованого Криму і на території РФ», - підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що це питання також обговорювалось під час зустрічі з Президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд, і були скоординовані дії. «Звільнення заручників є складовою частиною Мінських угод, де Росія взяла на себе прямі зобов’язання щодо звільнення заручників. Мова йде про Сущенка, Сенцова, Кольченка і багатьох інших, про кримських татар, українських військовослужбовців. Нікого ми не забуваємо», - наголосив Президент.

Петро Порошенко зауважив, що під час вчорашньої телефонної розмови з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель також були скоординовані дії, і очільниця німецького уряду проінформувала Президента України, що на переговорах з Путіним у Сочі це питання було одним із важливих на порядку денному.

«Ми робимо все, що від нас залежить, щоб забезпечити, вибачте на слові, тиск на російського президента, щоб він нарешті віддав доручення, і процес, який нами був розпочатий наприкінці минулого року, коли нам вдалося звільнити 74 заручників, ми обов’язково найскоріше продовжили. І українські герої якнайшвидше повернулися додому», - наголосив Глава держави.