Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські студенти обговорили, як залучити молодь до роботи в об’єднаних громадах

Харківські студенти обговорили, як залучити молодь до роботи в об’єднаних громадах

19 травня на базі Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування відбулися молодіжні дебати у форматі «світового кафе», присвячені Дню Європи в Україні.

Захід пройшов за підтримки Департаменту науки та освіти ХОДА.

У дебатах взяли участь близько 50 студентів та аспірантів з п’яти провідних закладів вищої освіти Харкова. Вони спробували знайти відповіді на питання, що слід зробити об’єднаним територіальним громадам, щоб молодь працювала там після завершення навчання, та які європейські цінності є необхідною умовою успішного розвитку ОТГ в Україні.

«За результатами жвавого обговорення, яке викликало активний інтерес усіх учасників, були визначені основні орієнтири та основні цілі розвитку, які будуть важливі для громад. Саме ці цілі та орієнтири будуть обов’язково враховані під час розробки стратегії розвитку об’єднаних громад Харківської області», - розповіла директор Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова.

За її словами, подібні дискусії на тему розвитку громад у контексті євроінтеграції відбулися по всій України - у 24 регіональних центрах розвитку місцевого самоврядування, створених за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.