Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президенту Європейської Ради передали подарункову сорочку з Харківщини

Президенту Європейської Ради передали подарункову сорочку з Харківщини

Дональд Туск став учасником акції «Привітай Україну», ініційованої Громадською радою при ХОДА.

«Акція «Привітай Україну» має чудовий початок. Перша подарункова сорочка знайшла свого господаря. Ним став президент Європейської Ради Дональд Туск!», – повідомив голова Громадської ради при ХОДА Олексій Курцев.

За його інформацією, Дональд Туск із вдячністю прийняв подарунок від вихованців харківського осередку Української академії лідерства та подякував на своїй сторінці в Instagram.

«Я дивлюся на вас і впевнений у майбутньому України. Треба, щоб таких експедицій було ще більше. Я хочу відвідати один з ваших осередків під час наступного візиту до України», – зазначив президент Європейської Ради.

Зараз понад 200 молодих людей, які навчаються в п’яти осередках Української академії лідерства, знаходяться в експедиції країнами ЄС - наймасштабнішій адвокаційній кампанії на користь України за кордоном «I AM UKRAINE! I LOVE FREEDOM!».

«Веземо цю життєствердну енергію до Європи, щоб утвердитися в своєму бажанні творити нову Україну. З 12 по 21 травня в семи країнах ЄС — Польщі, Бельгії, Німеччині, Франції, Чехії, Австрії, Італії, а також у Швейцарії - вулиці, аудиторії кращих місцевих університетів, підприємства, кабінети тамтешньої національної та місцевої влади, зали парламентів, місця збору української громади тощо наповнюватиме енергія, допитливість та жага до пізнання молодих українців», – розповідає керівник УАЛ Роман Тичківський.

Розповідаючи про акцію, Олексій Курцев подякував голові ХОДА Юлії Світличній за підтримку молоді та молодіжних ініціатив, зокрема, в реалізації акції до Дня Незалежності України.