Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгенія Тішакова зі світовим рекордом перемогла на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

Євгенія Тішакова зі світовим рекордом перемогла на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

З 6 по 12 травня в чеському місті Плзень відбувся чемпіонат Європи з пауерліфтингу, на якому харківські спортсмени завоювали «золото» та «срібло».

Яскраво виступила харків’янка Євгенія Тішакова, вигравши золоту медаль у ваговій категорії до 84кг серед жінок. За сумою триборства (присідання, станова тяга та жим лежачи) вихованка тренера Миколи Сафонова показала результат 648кг. Крім того, результат Євгенії у  присіданні – 275.5 кг - став новим світовим рекордом.

Друге місце в цій ваговій категорії посіла Анкі Тіммерс з Голландії, яку харків’янка за сумою триборства перевершила на 40.5кг.

Ще один харківський спортсмен Володимир Галкін став срібним призером у ваговій категорії до 74кг серед юніорів. Його результат за сумою триборства був 762.5кг. Переміг в цій ваговій категорії Владислав Чорний з Донецької області (815,5 кг).

Харків’янка Наталя Гаргуновська зупинилася в кроці від трійки лідерів у ваговій категорії до 57кг серед жінок, посівши четверте місце. Але результат у присіданні - 210 кг - приніс їй «малу» золоту медаль чемпіонату. Крім того, її результат за сумою триборства - 485кг - та результат у присіданні стали новими рекордами України серед юніорок.

Загалом на цьому чемпіонаті Європи українці здобули 16 золотих, 10 срібних та 2 бронзові медалі. Крім того, збірна України посіла перші командні місця в змаганнях серед жінок та юніорів.