Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лідери України, Німеччини та Франції обговорили питання продовження санкцій

Лідери України, Німеччини та Франції обговорили питання продовження санкцій

Під час робочої поїздки до Німеччини Президента Петра Порошенка відбулась тристороння зустріч з Президентом Франції Еммануелем Макроном та Канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«Ми мали дуже амбітний порядок денний. Обговорили також питання продовження санкцій. Обговорили серйозне занепокоєння ескалацією напруженості і бойових дій з боку Російської федерації проти українських військ. Лише за останню добу в районі Катеринівки ми втратили одного українського героя, п’ятеро були поранені», - повідомив Петро Порошенко про хід зустрічі у коментарі для представників ЗМІ.

Президент також зазначив, що докладно проінформував керівників Франції та Німеччини про ситуацію на Донбасі. «Ми чітко наголошуємо і наполягаємо на тому, щоб перемир’я, яке було оголошено перед Великоднем, російськими терористичними військами обов’язково дотримувалось»,  - підкреслив він.

Президент також повідомив, що обговорював з лідерами Франції та Німеччини питання про деокупацію Криму. «Очевидно, що говорили про деокупацію і запровадження санкцій за незаконне проведення виборів. Я говорив про це з самого початку», - сказав Петро Порошенко.

«Ми координуємо дії. Пакет санкцій щодо імплементації Мінських домовленостей і припинення агресії Росії на Донбасі нерозривно пов'язаний з пакетом санкцій за незаконну анексію Криму»,  - наголосив Глава держави.

Президент також нагадав, що вчора мав зустріч із Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, під час якої дуже ретельно обговорювалась політика санкцій. «Санкції мають бути продовжені і запровадженні нові додаткові санкції, особливо для тих, хто брав участь в організації і проведенні виборів у Криму – незаконних виборів Президента Російської федерації», - сказав Петро Порошенко.