Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дитячий театральний колектив з Донбасу представив у ХНАТОБі виставу про життя у зоні АТО

Дитячий театральний колектив з Донбасу представив у ХНАТОБі виставу про життя у зоні АТО

Показ мультимедійної вистави-променаду «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка» проходить у кулуарах ХНАТОБа ім. М. Лисенка 7 та 8 травня.

«Харківщина чекала на цей проект. Коли організатори туру звернулися до голови ХОДА Юлії Світличної з проханням про допомогу в організації вистави, ми радо відгукнулися, - зазначив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев на прес-конференції перед прем’єрою вистави. - Харківщина - особливе місце. Чотири роки тому наш регіон був під великою загрозою, за крок від того, що сталося на Донбасі. Але керівництво області та держави змогло витримати цей удар і зробило все, щоб сьогодні наша область мирно розвивалася, реалізовувати багато культурних та інфраструктурних проектів. Ця вистава ще раз нагадає нам ціну миру та навчить цінувати те, що ми маємо».

За словами постановника вистави Ольги Данилюк, Харківщина дуже тепло зустріла юних акторів з Новгородського, діти в захопленні від культурної програми.

«Ми раді, що змогли вивезти їх із зони АТО, як раз під час туру Новгородське сильно обстрілювали, - розповіла режисер. - Добре, що діти змогли відпочити від війни».

Вистава-променад «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка» відбувається на 15 окремих локаціях з декораціями, які розгорнулися в кулуарах оперного театру. Актори разом з глядачами протягом вистави переходять послідовно від однієї локації до іншої. Під час вистави використовується велика кількість світлової, звукової та відеоапаратури. Наймасштабніші декорації становлять собою частину кімнати, що монтуватиметься на місці, муляж терикону з вугілля, коридор шахти, зроблений з бруса, сцена кабаре - зі сходами та інше. 

Вхід на виставу - вільний, але за реєстрацією. Кількість глядачів обмежена: не більш ніж 60 чоловік для однієї вистави. Вікові обмеження - 12+.  

Початок вистави: 7 травня - о 19:00, 8 травня - о 14:00 та о 16:00.

Більше фото