Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові для майбутніх військових медиків провели навчальні збори

У Харкові для майбутніх військових медиків провели навчальні збори

У заходах взяли участь близько 140 цьогорічних випускників кафедри медицини катастроф та військової медицини Харківського національного медичного університету (ХНМУ).

Також у рамках спеціальної підготовки на заняттях були присутні ще понад 80 курсантів Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Так, протягом декількох днів на базі Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» студенти профільних факультетів Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Національної фармацевтичної академії та ХНМУ, яких об’єднало спільне навчання на військовій кафедрі, ознайомилися з організацією медичного забезпечення в армії, спробували себе на первинних посадах офіцерів медичної служби.

«Наші вихованці на практиці відпрацювали складні завдання щодо евакуації пораненого в ході бою, порядок лікування у польовому госпіталі, ознайомилися з умовами служби та побуту військовослужбовців тощо. Тобто, все те, що хлопці та дівчата протягом декількох років вивчали теоретично, вони закріпили на практиці», - пояснив начальник кафедри медицини катастроф та військової медицини ХНМУ полковник медичної служби Сергій Демяник.

За словами офіцерів-викладачів, найбільш випускників військової кафедри цікавили організаційні моменти роботи лікаря на полі бою та власний досвід лікарів у погонах щодо надання медичної допомоги на Донбасі.

За результатами практичного заходу кожен випускник здобув професійні навички та отримав загальну оцінку.

«Із завершенням цих військово-навчальних зборів хлопці та дівчата вийшли на фінальний етап навчання на кафедрі медицини катастроф та військової медицини. Вже наприкінці цього місяця вони складуть випускні іспити. Потім після складання військової присяги на вірність українському народові отримають військове звання «молодший лейтенант медичної служби запасу». Останнє дозволить їм вступити на військову службу і приєднатися до славної когорти захисників України», - додав Сергій Демяник.