Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вже понад 800 юнаків призвали на строкову службу

На Харківщині вже понад 800 юнаків призвали на строкову службу

4 травня зі збірного пункту Харківського облвійськкомату відправили ще 70 новобранців для проходження строкової служби в ЗСУ.

Усього ж з початку проведення призовної кампанії «Весна-2018» вже понад 800 юнаків з Харківщини поповнили армійські ряди.

«На даний час військкомати виконали завдання весняного призову на близько 60%. Так, 430 юнаків пішли служити до Збройних сил України, а майже 370 – поповнили інші військові формування», - зауважив військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

Він також повідомив, що до кінця травня його підлеглі сформують інші команди призовників-строковиків і, таким чином, призвуть ще 600 осіб.

«Хоча вже традиційно в столиці перед Харківщиною визначають найбільший план-завдання щодо призову строковиків, високий рівень патріотизму та всіляка допомога місцевої влади дають впевненість в успішному фіналі цієї призовної кампанії», - додав Юрій Калгушкін.

Довідка. Весняна призовна кампанія на Харківщині триватиме в період з 2 квітня до 31 травня. Протягом цього часу 1400 хлопців віком від 20 до 27 років стануть до лав воїнів Збройних Сил України та інших військових формувань. Торік на Харківщині у квітні-травні на строкову службу направлено 1200 юнаків, а восени 2017 року новобранців було лише 700.