Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Сумській трасі поклали 2 км нового асфальту та готують основу на наступній ділянці

На Сумській трасі поклали 2 км нового асфальту та готують основу на наступній ділянці

Про ремонти на дорогах державного значення в області розповів під час брифінгу в ХОДА 3 травня заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Михайло Богатир.

Поточні ремонти вже стартували на двох магістралях регіону - дорогах Харків - Охтирка та Київ - Харків - Довжанський.

«На дорозі Харків - Охтирка в Богодухівському районі вже укладено близько 2 км асфальтобетонного покриття. Також у Богодухівському районі (від села Губарівка в бік кордону) виконуються підготовчі роботи з влаштування основи покриття: укладається шар методом холодного ресайклінгу (близько 22 см), потім - вирівнювальний шар (близько 10 см) і - завершальний етап - щебенево-мастиковий асфальтобетон (близько 5 см). У тих місцях, де не потрібне посилення основи покриття (від Губарівки в бік Богодухова), йде укладання асфальтобетону 2 шарами - це 10 см вирівнювального шару і 5 см - ЩМА», - пояснив Михайло Богатир.

Нагадаємо, голова ХОДА Юлія Світлична поставила завдання цього року відремонтувати дорогу Харків - Охтирка повністю, уклавши по всій довжині два шари нового асфальту.

3 травня поточний ремонт стартував і на дорозі Київ - Харків - Довжанський.

«Минулого року ми завершили ремонт від міста Чугуїв до повороту на Чугуїв - Мілове. Зараз укладаємо асфальтобетон від цього місця в бік Ізюму», - повідомив представник САД у Харківській області.

На інших магістралях області тривають експлуатаційні ремонти. Такі роботи йдуть у Полтавському напрямку на трасі Київ - Харків - Довжанський і на ній само - в Балаклійському районі.

«На автомобільній дорозі Мерефа - Лозова - Павлоград роботи ведуться в трьох районах, на дорозі Харків - Зміїв - Балаклія - Горохуватка - у двох районах. Крім робіт з експлуатаційного утримання, на цій дорозі вже розпочато підготовчі роботи під поточний ремонт. Я думаю, найближчими днями вже будемо виконувати суцільне укладання асфальтобетону на тих ділянках, які озвучувалися раніше: це і Безлюдівка, і Васищеве, і Темнівка», - повідомив Михайло Богатир.

Він також зазначив, що в найближчий тиждень планують провести ямковий ремонт на найбільш проблемній ділянці кільцевої дороги (між під'їздом до аеропорту та Роганським житловим масивом).