Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер взяв участь в обговоренні заходів щодо протидії лісовим пожежам

Марк Беккер взяв участь в обговоренні заходів щодо протидії лісовим пожежам

4 травня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Захід проходив у режимі відеоконференції під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

Перший заступник голови ХОДА Марк Беккер зазначив, що питання підготовки органів виконавчої влади, лісових господарств та лісокористувачів до пожежонебезпечного періоду було розглянуто на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у квітні

«Окрім того, до 30 травня ми разом з органами ДСНС будемо перевіряти готовність сил та засобів ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області, органів місцевого самоврядування, лісокористувачів до реагування у випадку виникнення пожеж. Для того, щоб ми розуміли ступінь готовності техніки та людей в умовах надзвичайних ситуацій, - сказав Марк Беккер. - Також ми дали розпорядження про заборону находження громадян у хвойних лісах та заїзду на територію автотранспорту. Тому я прошу представників відповідних органів і структур взяти це питання на контроль». 

Також Марк Беккер звернув увагу присутніх на підготовку місць масового відпочинку на водних об’єктах. Він зазначив, що на території області знаходиться 60 водоймищ, на котрих буде організовано відпочинок людей.

«Також хочу акцентувати увагу на роботі полігонів твердих побутових відходів. Лише вчора було загоряння на Роганському полігоні, на щастя, невелике, і воно вже локалізовано. Також було загоряння на Дергачівському полігоні. На це питання прошу звернути особливу увагу. Зокрема, потрібно перевірити наявність необхідної техніки», - сказав Марк Беккер.

Він також подякував підрозділам ГУ ДСНС у Харківській області за злагоджену та чітку роботу під час локалізації пожежі на території 65-го арсеналу в Балаклії. 

Довідка. Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства для виконання пожежоохоронних заходів та гасіння пожеж залучено 213 працівників відомчої пожежної охорони та 578 працівників державної лісової  охорони. Також організовано роботу 31 лісової пожежної станції. Для гасіння пожеж залучаються 57 тракторів з ґрунтообробним знаряддям, 29 мотопомп, 343 ранцевих вогнегасники. Для нагляду за лісовими масивами функціонують 29 пожежно-спостережних веж, на 6 встановлено телевізійні системи спостереження, 1 телевізійна система встановлена на вежі оператора мобільного зв’язку. Також для спостереження використовуються 2 квадрокоптери. 

У підрозділах ГУ ДСНС України у Харківській області щоденно на чергуванні знаходиться 530 чоловік особового складу та 146 одиниць пожежної техніки (з них - 61 цистерна підвищеної прохідності).

Резерв: 500 чоловік особового складу та 80 одиниць пожежної техніки, 36 бензопил та 27 мотопомп (з них 8 - плавучих).

Нагадаємо, у 2017 році на території лісових насаджень області виникло 222 лісові пожежі. Основними причинами було порушення населенням правил відвідування лісових масивів.