Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Старовірівці створять дитячий садок на 95 місць

У Старовірівці створять дитячий садок на 95 місць

Заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев оглянув об’єкт під час робочої поїздки до Нововодолазького району.

У Старовірівці мешкає 3 тисячі жителів, у тому числі 200 дітей дошкільного віку. На сьогодні в селі є дитячий садок на 25 місць у пристосованому для цього приміщенні, черга до якого складає 50 дітей.

«Основною метою проекту є забезпечення дітей дошкільного віку навчальним закладом у центрі майбутньої об’єднаної громади в селі Старовірівка. Окрім того, створення дитячого садку дозволить збільшити кількість груп дошкільнят та перевести наявний дитячий садок з пристосованого приміщення в типове. Ми повинні створити умови для розвитку доступної та якісної системи освіти відповідно до вимог суспільства», - сказав Анатолій Бабічев.

Двоповерхова будівля дитячого садка не експлуатується протягом останніх чотирнадцяти років, відсутні дверні та віконні блоки, зруйнована інженерна інфраструктура. В ході ремонту необхідно провести відновлення інженерної інфраструктури, внутрішні та зовнішні роботи, утеплення приміщення, упорядкування територій.

У 2018 році на капітальний ремонт дитячого садка були виділені кошти з обласного бюджету. 

Довідка. Капітальний ремонт дитячого садка передбачає виконання таких робіт: відновлення входів, штукатурку укосів вікон та зовнішніх дверей, часткове відновлення зовнішньої поверхні цегляної кладки зовнішніх стін, утеплення зовнішніх стін пінополістиролом з наступною декоративною штукатуркою та фарбуванням, влаштування відмостки навколо приміщення, влаштування накриття над входом до підвалу, влаштування системи зовнішнього водостоку з даху, часткове відновлення перегородок зі склоблоків 1-го поверху, внутрішні оздоблювальні роботи 1-го поверху, встановлення огородження на внутрішніх сходах, влаштування двох металевих евакуаційних сходів з 2-го поверху, упорядкування території.