Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер взяв участь в урочистостях, присвячених 70-й річниці незалежності Ізраїлю

Марк Беккер взяв участь в урочистостях, присвячених 70-й річниці незалежності Ізраїлю

Урочистий прийом відбувся 26 квітня в галереї «АВЕК».

Марк Беккер привітав присутніх від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«Незалежність - це базис, це стрижень, це фундамент будь-якої держави і будь-якого народу. Земля Ізраїль - це там, де були сформовані всі традиції ізраїльського народу: релігійні, політичні, моральні, духовні і державні. На цій землі завжди відчувався дух єврейського народу, навіть у найстрашніші часи. Сьогодні Ізраїль - дійсно сильна і потужна держава, - сказав Марк Беккер. - Ми дякуємо Державі Ізраїль за підтримку України, за те, що Ізраїль підтримує наше прагнення територіальної цілісності і суверенітету».

Марк Беккер також зазначив, що між Ізраїлем і Харківською областю склалися хороші відносини, і співробітництво продовжує розвиватися.

«Яскравим прикладом такого співробітництва є медична сфера. Так, завдяки активному діалогу між Харківською обласною державною адміністрацією та посольством Держави Ізраїль на базі інституту протезування кращі ізраїльські фахівці проводять тренінги для наших лікарів щодо застосування сучасних реабілітаційних методик. Крім того, освітня сфера також не стала винятком у наших взаєминах, 6 ЗВО Харківщини мають угоди про співпрацю з відповідними науковими установами Ізраїлю», - сказав Марк Беккер.

Також він подякував за тісну співпрацю Ізраїльський культурний центр, який активно бере участь у міжнародному житті нашого регіону.

Як зазначив радник Посольства Держави Ізраїль в Україні Геннадій Поліщук, за сімдесят років країна пройшла величезний шлях, перетворившись на могутню, технологічну державу з розвиненою демократією, багатою культурою і високою соціальною захищеністю громадян.

«Ми можемо пишатися тим, що побудували незалежну демократичну державу. Ми продовжуємо займати провідні позиції в світі в таких областях: медицина, технології, сільське господарство, мистецтво і багато іншого», - сказав Геннадій Поліщук.

Також у рамках урочистого прийому відбулася презентація фотовиставки «Ізраїль очима харків'ян».