Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент взяв участь у вогневих випробуваннях ракетного комплексу «Вільха»

Президент взяв участь у вогневих випробуваннях ракетного комплексу «Вільха»

Петро Порошенко поставив завдання розпочати серійне виробництво ракети у 2018 році.

«Чому це так важливо? Не тільки тому, що українська армія нарешті отримає високоточну зброю, яка значно підвищить ефективність дій підрозділів Збройних сил України. Це важливо і тому, що ракета «Вільха» зібрана повністю з українських комплектуючих. Нам ніхто не може перешкодити виробляти цю високоточну зброю», - наголосив Глава держави.

Петро Порошенко також зауважив, що вперше за такий короткий термін було налагоджено виробництво нової високоточної зброї. «Бо лише два роки тому рішенням Ради національної безпеки і оборони було доручено розпочати ракетну програму, і сьогодні ми завершили випробування. І ракета буде поставлена на озброєння», - наголосив Президент.

Він нагадав, що до 2014 року можливості Збройних сил і ракетного комплексу знищувались, були ліквідовані виробництва. «Ми за це заплатили дуже високу ціну. І зараз ворог вже знає потенціал українського оборонно-промислового комплексу, ворог знає потенціал української армії. Можу сказати одну конкретну цифру: ця ракета «Вільха» в 10 разів точніша і, відповідно, в 10 разів ефективніша, ніж старі системи залпового вогню, які знаходились на озброєнні ще з часів Радянського союзу», - наголосив Глава держави.

Він привітав представників українського оборонно-промислового комплексу, всіх виробників, які доклали максимум зусиль, щоб це стало можливим.

Президент також підкреслив, що нині поставлені нові завдання, зокрема - щодо розробки крилатих ракет. Глава держави наголосив,  що Україна відповідно до незалежного міжнародного оцінювання увійшла в 10-ку найбільших ефективних армій Європи.

«Ми впевнені в тому, що такі кроки нас значно наближають до підвищення ефективності, і наші партнери, в тому числі і партнери по НАТО, можуть твердо розраховувати на міць ЗСУ.  Так само, як і ми розраховуємо на наших партнерів», - зауважив Глава держави.