Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селищі Мала Рогань Харківського району збудують нову амбулаторію

У селищі Мала Рогань Харківського району збудують нову амбулаторію

З питаннями, пов’язаними з будівництвом та роботою наявного закладу, ознайомився заступник голови ХОДА Михайло Черняк у ході робочого візиту в район 20 квітня.

На даний момент амбулаторія ЗПСМ селища Мала Рогань розташована на першому поверсі житлового будинку та займає загальну площу 127,5 кв. м.

Заклад обслуговує 2,8 тисячі чоловік, які мешкають у трьох селищах - Мала Рогань, Бісквітне і Коропи. Радіус обслуговування амбулаторії – 5 км. Прийом населення ведуть два сімейних лікарі.

«Будівництво нової амбулаторії у селищі дозволить забезпечити якісну медичну допомогу місцевому населенню. Маємо рішуче вирішувати проблему розташування амбулаторій в орендованих приміщеннях, не пристосованих для лікування хворих, - підкреслив Михайло Черняк. - Сьогодні, нарешті, розвитку сільської медицини в Україні приділяється увага на найвищому рівні - Президент Петро Порошенко особисто ініціював програму будівництва сучасних амбулаторій у сільській місцевості. У нашому регіоні це питання особисто контролює голова ХОДА Юлія Світлична. 50 новітніх, оснащених сучасним обладнанням амбулаторій з’являться в районах уже в цьому році».

У ході робочої поїздки заступник голови ХОДА також відвідав амбулаторію загальної практики-сімейної медицини у Безлюдівці.

Спілкуючись з колективами амбулаторій, він зосередив увагу на питаннях під'єднання медзакладів до електронної системи e-health та підписання декларацій.

На даний час усі медичні заклади Харківського району під'єднані до системи e-health, загалом зареєстровано 6,5 тис. декларацій між пацієнтами та лікарями району.