Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера просили сприяти вирішенню земельних та транспортних питань

Марка Беккера просили сприяти вирішенню земельних та транспортних питань

18 квітня перший заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

За допомогою до Марка Беккера звернулися близько двадцяти жителів Харківської області. Більшість звернень стосувалися вирішення земельних питань.

Так, група жителів Нововодолазького району розповіла про незаконне, на їхню думку, заволодіння одним з аграрних підприємств земельними паями громадян. Пайовики також повідомили про свою відмову оформляти договори оренди з підприємством. Проте, з їх слів, фірма продовжує користуватися їх землею та не пускає до її обробки власників.

«Вважаю правильним винесення вашого питання на засідання комісії штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників. Там будуть представники поліції та прокуратури, ми запросимо туди також керівників підприємства, з яким у вас виник конфлікт, та представників громадськості», - наголосив Марк Беккер.

Також він запропонував допомогу в діалозі з підприємством у випадках «незакінченого виробництва», тобто земель пайовиків, що зайняті посівами.

Допомоги в оформленні земельної ділянки - 15 соток, розміщеної в селищі Черкаська Лозова Дергачівського району, просила мати-героїня. З її слів, проблеми виникли через процес передачі земель у користування ОТГ. Марк Беккер пообіцяв заявниці взяти вирішення питання під особистий контроль.

Крім того, мешканка Харківського району просила про вирішення земельного спору, який виник через межі ділянки. Про виплату підприємствами орендної плати за користування земельними паями просили жителі Дергачівського та Лозівського районів. Чоловік, який проживає в Балаклійському районі, звернувся з проханням про включення земельної ділянки водного фонду до переліку земель, що виставлені на торги окремими лотами. Мешканка Сахновщинського району просила про допомогу в оформленні земельної ділянки за межами населеного пункту.

Консультації про порядок оформлення та подачу необхідних документів для вирішення земельних питань надав начальник юридичного управління ГУ Держгеокадастру в Харківській області Валерій Даугуль.

Також до Марка Беккера зверталися з питаннями забезпечення пільгового проїзду на автобусних маршрутах сполученням Харків - Старий Салтів і Харків - Старий Мерчик.

Перший заступник голови ХОДА зазначив, що на низці маршрутів визначені дні перевезення пільгового контингенту. Вирішення питання було доручено фахівцям Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації.

З низкою питань візит до Марка Беккера здійснила представниця громади Валківського району.

«Ми створили ОТГ і вирішили відродити село Черемушна. Сьогодні ми просимо допомоги в оформленні низки земельних документів. Ми вже створили кооперативний рух і за допомогою місцевого сільгосппідприємства готові створити екопоселення. Також хочемо відновити пам'ятник обласного значення - дендропарк - і боремося за збереження земель села», - пояснила мешканка області.

Марк Беккер обіцяв сприяння розвитку громади.

Вирішення всіх питань, які були озвучені в ході прийому, перший заступник керівника області взяв під особистий контроль.