Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області проходить міжнародний форум з питань технічного регулювання

В області проходить міжнародний форум з питань технічного регулювання

18 квітня у заході взяв участь перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Форум «Роль стандартів та технічних регламентів для забезпечення сталого розвитку економіки України в умовах глобалізації» відбувається за ініціативи Міністерства економічного розвитку та торгівлі України та підтримки ХОДА.

Відкриваючи захід, Марк Беккер привітав присутніх від імені голови облдержадміністрації Юлії Світличної та побажав учасникам плідної співпраці. 

«Без метрології та технічного регулювання розвиток економіки, промисловості, наукових досліджень неможливий, - зазначив Марк Беккер. - Те, що серія регіональних форумів починається саме з Харкова, невипадково. Адже саме в нашому регіоні видатним вченим Дмитром Менделєєвим була відкрита перша повірочна палатка для повірки і таврування торгових мір і ваг, від якої бере свій початок вся Державна метрологічна служба України. Окрім того, Харківська область сьогодні активно розвивається, зокрема, мова йде про промисловість, яка є провідною галуззю економіки. І ми цим пишаємося». 

Марк Беккер акцентував увагу присутніх: щоб стати активним гравцем європейського ринку, потрібно адаптувати наявні стандарти до стандартів Європейського Союзу. І саме цей форум у цьому допоможе. 

«Завдання заходу - підвищити рівень обізнаності вітчизняного експортера в питаннях метрології та технічного регулювання, стандартизації. Я глибоко переконаний у тому, що цей захід стане ще одним кроком на шляху інтеграції України до Європейського Союзу», - сказав Марк Беккер. 

Заступник Міністра економічного розвитку й торгівлі України Юрій Бровченко зазначив, що питання технічного регулювання постало дуже гостро не лише в нашій країні, але й у всьому світі.

«Мені хочеться подякувати нашим міжнародним партнерам, які допомагають вийти на світовий рівень, якого ми можемо досягти, - зазначив Юрій Бровченко. -  Дійсно, запорукою сталого розвитку економіки України є сучасний ефективний підприємницький сектор. Обраний Україною зовнішньополітичний вектор, орієнтація на європейський ринок має стерти кордони між нашою державою та європейським світом на шляху вільного переміщення інформації, товарів і капіталу. Розвинені країни світу активно впроваджують цифрову економіку, сучасні інноваційні технології, переживають четверту промислову революцію. Наша країна також має долучитися до всіх цих процесів». 

Форум зібрав понад 300 учасників - представників державних підприємств, установ, організацій, бізнес-структур, асоціацій, представників дипломатичних місій, міжнародних експертів, представників центральних органів виконавчої влади тощо. У межах форуму проходять панельні дискусії за напрямками: «Стандарти для конкурентоспроможності та сталого розвитку», «Метрологія для розвитку технологій», «Механізми подолання технічних бар’єрів у торгівлі».

Довідка. Захід розпочинає серію з п’яти регіональних форумів, запланованих Міністерством економічного розвитку та торгівлі України на 2018 рік з метою посилення експортної спроможності української продукції та забезпечення сталого розвитку економіки завдяки впровадженню в Україні вимог міжнародного рівня до такої продукції та підвищення обізнаності українських фахівців і виробників щодо ролі стандартів та технічних регламентів.