Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області розпочали ямковий ремонт на дорогах державного та місцевого значення

В області розпочали ямковий ремонт на дорогах державного та місцевого значення

Зараз на трасах регіону працюють 28 бригад ремонтників, вже запущені в роботу 5 асфальтних заводів.

«У зв'язку з поліпшенням погодних умов на дорогах державного значення розпочаті роботи з ліквідації ямковості, - повідомив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка. - Роботи проводяться на міжнародних дорогах Київ - Харків - Довжанський, Харків - Сімферополь, Харків - Красноград - Перещепине. А також на регіональних: Чугуїв - Мілове, Харків - Охтирка, Мерефа - Лозова - Павлоград. Паралельно заходимо на дороги територіального значення: Харків – Вовчанськ та інші».

За інформацією Сергія Пляки, на дорозі Київ - Харків - Довжанський роботи вже активно йдуть на ділянці від Харкова до Полтави й починаються на ділянці в бік кордону з Донецькою областю. Також тривають роботи на окружній дорозі міста Харків та на дорозі Харків - Сімферополь у районі Жихаря.

«Бригади працюють на дорогах Харків - Золочів – КПП «Олександрівка», Харків - Зміїв - Балаклея - Горохуватка, Харків - Мерефа - Лозова - Павлоград, Сахновщина - Ізюм - Куп'янськ – КПП «Піски» у Сахновщинському та Дворічанському районах, Чугуїв - Мілове перед Куп'янськом, Зачепилівка - Андріївка - Старовірівка в Нововодолазькому районі, - перерахував представник САД. - Усього сьогодні на дорогах державного значення працюють 28 бригад. Використовуємо гарячий асфальтобетон власного виготовлення Харківського облавтодору, вже запущені 5 асфальтних заводів».

Експлуатаційні ремонти почалися й на дорогах місцевого значення в області. Напередодні Червоної гірки дорожники, в першу чергу, забезпечують під'їзд до кладовищ.

«Сьогодні-завтра закінчуємо ремонт під'їзду до кладовища у Високому, також - до села Мала Рогань, - розповів начальник управління будівництва дорожнього комплексу Департаменту капітального будівництва ХОДА Ігор Турченко. - Продовжуємо роботи на дорозі Харків - Липці, працюємо на під'їзді до Елітного. На дорозі Старий Салтів - Приколотне працюють два автогрейдери - проводять підготовку до ремонту, який ми запланували за рахунок коштів експлуатації на аварійних ділянках. Також взялися до ямкового ремонту на дорозі Богодухів - Валки - Нова Водолага».

Також дорожники засипають промоїни, які утворилися на дамбах і трубах у Валківському, Нововодолазькому та Богодухівському районах. Такі ж роботи найближчим часом почнуться в Первомайському районі.