Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев привітав переможців інтелектуальних учнівських змагань

Анатолій Бабічев привітав переможців інтелектуальних учнівських змагань

30 березня заступник голови ХОДА взяв участь у церемонії закриття ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з англійської та іспанської мов.

Відкриваючи захід, Анатолій Бабічев привітав присутніх від імені голови ХОДА Юлії Світличної. 

«Сьогодні в цій залі зібралася справжня молода еліта нашої держави – учасники інтелектуальних учнівських змагань. Переконаний, що участь у всеукраїнських олімпіадах принесла всім велике задоволення, надала нового імпульсу і натхнення, - сказав Анатолій Бабічев. - Саме ви, наші юні таланти, маєте великий потенціал, запал та енергію, саме ваші пріоритети, уподобання впливатимуть на майбутнє України. Підтримка обдарованої молоді, створення умов для розвитку її творчого потенціалу є одним із пріоритетних завдань державної та регіональної освітньої політики».

У 4-му етапі всеукраїнських учнівських олімпіад з іноземних мов, що з 25 по 30 березня проходить у місті Харків, взяли участь 38 учнівських команд з усіх регіонів України (всього 160 учнів): в олімпіаді з англійської мови – 25 команд, 114 учнів, в олімпіаді з іспанської мови –13 команд, 46 учнів.

Харківську область представляли 4 учні, в тому числі:

- з англійської мови: 3 учні, з них 2 отримали диплом ІІ ступеня, 1 учень – диплом ІІІ ступеня (у минулому році був 1 учень, дипломів не було); 
- з іспанської мови: брав участь 1 учень, який отримав диплом ІІІ ступеня ( у минулому році учасників не було).

Анатолій Бабічев також відзначив, що розвиток освіти – один з головних пріоритетів роботи обласної влади. Зокрема, в нашому регіоні проводиться багато заходів для молоді, спрямованих на підтримку європейських цінностей. Особливе місце займає робота з підвищення рівня володіння учнями і студентами іноземними мовами.

«Сьогодні завдяки послідовній і зваженій позиції Президента України Петра Порошенка та за підтримки всього українського народу ми впевнено стверджуємо свій європейський вибір. Та неможлива євроінтеграція без володіння іноземними мовами. Тому ви сьогодні є тим авангардом сучасного покоління українців, якому належить побудувати нову європейську Україну, - сказав Анатолій Бабічев.