Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розпочне роботу виставка вихованців гуртків декоративно-ужиткового мистецтва

На Харківщині розпочне роботу виставка вихованців гуртків декоративно-ужиткового мистецтва

Відкриття експозиції робіт з традиційних художніх ремесел учасників XVII Відкритого фестивалю традиційної народної культури «Кроковеє коло» для дітей та молоді – 29 березня о 10:00.

Захід відбудеться в приміщенні Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва  (вул. Пушкінська, 62).

На виставці представлені найкращі роботи школярів і вихованців гуртків декоративно-ужиткового мистецтва з Харкова та Харківської області. Вишивка, різьблення, лозоплетіння, писанкарство – вже призабуті слобожанські ремесла сьогодні відроджуються зусиллями юних майстрів та їхніх вихователів.

За словами координаторки фестивалю «Кроковеє коло» Галини Лук’янець, мета його – стимулювати зацікавленість традиційною культурою в дитячому та молодіжному середовищі.

«Вона може здатися недосяжною, враховуючи те, як швидко змінюється сучасний світ, проте ми бачимо з року в рік, що діти залюбки навчаються традиційним ремісничим технологіям, а їхній рівень майстерності стабільно зростає», - розповідає Галина Лук’янець.

Виставці передував очний конкурс. Напередодні близько 200 майстрів-початківців зібралися під одним дахом, щоби наживо продемонструвати свої вміння. Оцінювало роботи конкурсантів професійне журі. Переможці в 11 номінаціях будуть нагороджені дипломами та подарунками.

Відвідати виставку можна до кінця квітня. Вхід - вільний.

Довідка. Фестиваль «Кроковеє коло» – проект, націлений на вивчення, збереження та відновлення в дитячому та молодіжному середовищі пісенно-обрядових традицій і народних художніх ремесел, а також активізацію науково-дослідної роботи в цих напрямках. Програма фестивалю включає дитячу науково-практичну конференцію, змагання юних майстрів у 11 видах традиційних художніх ремесел, конкурси фольклорно-етнографічних дійств, автентичного сольного та гуртового співу, а також заключні гала-концерт переможців і виставку майстрів-учасників.