Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області відзначили весняне свято Навруз

У Харківській області відзначили весняне свято Навруз

В урочистому прийомі, організованому Посольством Узбекистану в Україні, взяли участь посол Узбекистану Алішер Абдуалієв і перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Марк Беккер привітав присутніх від імені голови області Юлії Світличної.

«Щиро вітаємо всіх вас, а у вашій особі - весь узбецький народ, з цим святом, - звернувся до присутніх перший заступник голови ХОДА. - Для нас це можливість глибше познайомитися з культурою і народними традиціями узбецького народу. Переконаний, що взаєморозуміння і дружба стануть хорошим фундаментом для наших відносин, адже майже 800 студентів з Узбекистану навчаються в харківських вишах. З огляду на те, що Навруз - це новий день, на нас чекають нові взаємні відносини. Бажаю процвітання, радості, щастя і миру».

Надзвичайний і Повноважний Посол Узбекистану в Україні Алішер Абдуалієв подякував керівництву країни, ХОДА, а також ректорам вищих навчальних закладів, де навчаються студенти з Узбекистану, за плідну співпрацю.

«Нехай у кожній родині в наших країнах панують мир і спокій, достаток і здоров'я», - сказав пан посол.

Також він відзначив шанування, з яким його земляки й інші народи ставляться до свята Навруз.

«Гідне схвалення те, що свято краси природи було проголошене ООН міжнародним. Навруз - це свято відродження і оновлення. У цей час наші пращури бралися до польових робіт, бажали один одному миру, надихалися благородними помислами і мріями. Свято весни є скарбницею високої духовності, воно вичерпно відбиває багатство наших національно-культурних цінностей», - підкреслив Алішер Абдуалієв.

Він також сказав, що на широких просторах і схилах гір з великою радістю відзначають Навруз народними гуляннями, накривають багатий дастархан (святковий стіл) з традиційними весняними стравами.

«Відзначаючи свято, люди проявляють свої благородні якості: доброту і милосердя, турботу і увагу до аксакалів й тих, хто потребує підтримки. Безкорислива допомога надається людям з інвалідністю та сиротам», - підкреслив пан посол.