Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд вимагає від НАЗК якісної роботи системи декларування

Уряд вимагає від НАЗК якісної роботи системи декларування

Це було наголошено під час спеціальної наради з питань роботи Національного агентства із запобігання корупції.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від керівництва НАЗК найближчими тижнями забезпечити якість роботи баз даних, якість процесу заповнення електронних декларацій і ефективність системи перевірки декларацій на предмет дотримання антикорупційного законодавства.

«Мені потрібно, аби збоїв системи декларування не було, - звернув увагу прем’єр-міністр. – Не менш важливою є підготовка і запровадження системи автоматичної перевірки декларацій. Це питання треба вирішити. Аби мільйони декларацій були перевірені, і по них мають бути висновки – чи відповідає закону, чи є такими, що потребують реагування антикорупційних органів». 

Прем’єр звернув увагу, що вплинути на цей процес він, як очільник уряду, не може, адже  НАЗК – незалежний орган. «Я ціную вашу незалежність, але система має працювати, як годинник», - сказав Володимир Гройсман.

Він дав доручення - до 1 травня визначитися і реалізувати певні кроки, які дозволять раз і назавжди забезпечити роботу не тільки системи декларування, а й системи перевірки декларацій. Процес, за дорученням, буде координувати Голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Леонід Євдоченко. Автоматична перевірка декларацій дозволить визначати корупційні ризики на підставі інформації, поданої в деклараціях, і виключить вплив людського фактора на цей процес.

«Готовий допомогти зі свого боку усім, що потрібно – через постанови та рішення уряду. Мені потрібна реально працююча система, яка буде найкращою відповіддю на будь-яке політичне питання, - сказав прем’єр. - Третім елементом у системі стане антикорупційний суд. Важливо, не тільки виявляти порушення, а ще й проводити об’єктивний розгляд в суді і виносити вироки корупціонерам».

Теги