Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайла Черняка просили сприяти вирішенню питань лікування та пенсійного забезпечення

Михайла Черняка просили сприяти вирішенню питань лікування та пенсійного забезпечення

28 лютого заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Всього на прийом до Михайла Черняка звернулися понад 10 жителів Харківської області. Переважно громадяни просили сприяти вирішенню різних питань соціального характеру.

З проханнями про компенсацію витрачених на лікування коштів зверталися заявники з Харкова, Харківського, Дергачівського та Вовчанського районів. Михайло Черняк запевнив, що всі звернення розгляне профільна комісія при ХОДА.

Також жителі області зверталися за допомогою в проведенні медичного обстеження і лікування. Заступник голови ХОДА відповів заявникам, що всім, хто потребує лікування або обстеження, допомогу нададуть в обласних закладах охорони здоров'я.

Так, повне медичне обстеження в Харківській обласній клінічній лікарні проведуть мешканці Вовчанського району та жителю Харкова.

Жінка з Вовчанського району звернулася до Михайла Черняка з проханням допомогти її трирічній дитині з синдромом Дауна підібрати дієву реабілітацію. Перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко пообіцяла надати перелік реабілітаційних центрів в Україні, де дитині зможуть надати допомогу.

«Після того, як буде визначено реабілітаційний центр, ми дамо вам направлення на безкоштовну реабілітацію», - сказала Тетяна Бабенко.

Харків'яни з волонтерської групи прийшли на прийом, щоб вирішити питання з проведенням ремонту в КП «Обласний будинок дитини №3». Волонтери розповіли про допомогу, яку вони надають установі, і звернули увагу на аварійний стан покрівлі будівлі.

«На сьогодні фахівці профільних підрозділів ХОДА виїхали на місце і ознайомилися зі станом приміщення Будинку дитини. Будуть підготовлені відповідні проекти, після чого коштом обласного бюджету та ДФРР фасад та покрівлю будівлі відремонтують. Також планується заміна вікон», - відповів представникам громадськості Михайло Черняк.

Крім заявників, які порушували питання охорони здоров'я, на прийом зверталися громадяни з проблемами в сфері пенсійного забезпечення. Так, переселенцю з Луганської області роз'яснення щодо пенсійного законодавства надала фахівець ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області.

Порушені в ході прийому питання Михайло Черняк взяв під особистий контроль.