Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 10 населених пунктах області відновили електропостачання

У 10 населених пунктах області відновили електропостачання

28 лютого заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко прокоментував ситуацію щодо усунення наслідків негоди в регіоні.

Євгеній Шахненко зазначив, що за дорученням голови ХОДА Юлії Світличної всі служби області завчасно перейшли на посилений режим роботи.

«Ситуація в області - під контролем. Всі об'єкти соціальної сфери працюють у штатному режимі. Однак у зв'язку з переметами керівники деяких РДА, зокрема - Зміївського та Первомайського районів, прийняли рішення тимчасово обмежити рух шкільних автобусів», - зазначив Євгеній Шахненко.

Він також повідомив, що проїзд на всіх дорогах області повністю забезпечений.

«Дорожники боролися з переметами на дорогах, які місцями досягали 60 сантиметрів. Через погіршення погодних умов Полтавська область обмежила рух великогабаритного транспорту. Ми попереджали про це водіїв на всіх постах. У нас були залучені всі майданчики для відстою автотранспорту (в Люботині, Валках, на кордоні з Полтавською областю). У Харківській області обмеження руху не вводилися ні в одному районі», - сказав Євгеній Шахненко.

За його інформацією, станом на 6:00 повністю знеструмленими виявилися 13 населених пунктів, частково - 7. Найбільший з них - з населенням близько 2 тисяч - Вільшани.

«Станом на 12:00 залишаються знеструмленими 3 населені пункти повністю та 7 - частково (близько 500 абонентів). Найближчим часом ця ситуація буде усунута», - сказав заступник голови ХОДА.

Також за минулу ніч вдалося оперативно усунути проблемні ситуації з теплопостачанням у деяких населених пунктах Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів.

«Координація дій всіх служб здійснюється обласним штабом, - зазначив Євгеній Шахненко. - Погіршення погодних умов триватиме ще добу. За прогнозами гідрометцентру, 1 березня очікується більш рясний снігопад. Ми розуміємо ситуацію і готові до неї», - сказав Євгеній Шахненко.