Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Лозовій створять інклюзивно-ресурсний центр

У Лозовій створять інклюзивно-ресурсний центр

Установа працюватиме в одній будівлі з відділенням денного догляду для дітей з інвалідністю місцевого терцентру соціального обслуговування.

Із роботою відділення та планами майбутнього ресурсного центру ознайомилася голова ХОДА Юлія Світлична під час робочої поїздки до Лозівського району.

Відділення денного догляду для особливих дітей працює в Лозовій із січня 2017 року – його створили, залучивши до співпраці громадську організацію для дітей з інвалідністю та їх батьків «Перлинки». У приміщенні терцентру провели ремонт за рахунок місцевого бюджету, а придбати реабілітаційне обладнання, меблі й техніку допомогли німецьке товариство GIZ  та ЮНІСЕФ. Протягом 2017 року коштом Українського фонду соціальних інвестицій у приміщеннях відділення замінили вікна, а в 2018-му планують утеплити фасад.

 Зараз реабілітацію тут проходить 41 дитина з інвалідністю. З дітьми працюють психологи, логопеди, масажисти тощо.

«Реабілітація в центрі для дітей повністю безкоштовна. Діти отримують тут фахову підтримку, а батьки мають психологічну підтримку від спеціалістів», - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична.

Під час відвідання закладу вона передала відділенню акустичну систему, необхідну в роботі. Також керівник області обговорила зі спеціалістами план створення тут Лозівського інклюзивно-ресурсного центру.

 «Це було б дуже добре, - оцінила перспективу завідувачка відділення Ольга Ашиткова. – Адже коли в дитини розпочинається рання реабілітація, то вже до 3-х років видно – чи може дитина повністю піти в інклюзію, до звичайного дитсадка, або ще щось треба виправляти. При такій взаємодії ми досягнемо більших результатів».

Під час спілкування з Юлією Світличною Ольга Ашиткова також порушила питання розширення штату відділення. Керівник області запевнила, що розгляне можливості надання допомоги в цьому питанні.

Більше фото