Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина розширить співробітництво з Бразилією в освітній сфері, фармації та промисловості

Харківщина розширить співробітництво з Бразилією в освітній сфері, фармації та промисловості

Про це домовилися під час зустрічі голова ХОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні.

У ході зустрічі Юлія Світлична та Освальдо Біато Жуніор обговорили питання подальшої кооперації у сферах сільського господарства, промисловості (зокрема - машинобудування), фармації, а також науки та освіти.

«Наші міжнародні партнери особливо зацікавлені в налагодженні зв’язків з вищими навчальними закладами Харківщини. Також налагоджуватимемо процес обміну бізнес-делегаціями, щоб бізнесмени Бразилії могли ознайомитися з потенціалом Харківської області, - повідомила керівник Харківської ОДА, підбиваючи підсумки зустрічі. – Працюватимемо над тим, щоб завантажити ринок Бразилії. Він є дуже перспективним, адже це 5-та країна у світі за кількістю населення й площею та 10-та економіка у світі».

Під час зустрічі посол Бразилії відзначив велику зацікавленість бразильських студентів у навчанні в харківських вишах. Він повідомив, що задля розвитку програм отримання освіти бразильськими студентами в Харкові планує «потужно співпрацювати» з Послом України в Бразилії.

«Паралельно буду працювати над тим, щоб привезти до Харкова делегацію бразильського бізнесу – це буде вперше за останні 5 років, - сказав Освальдо Біато Жуніор. - Імпорт з України до Бразилії – це переважно добрива, ми хочемо збільшити обсяги цього імпорту. Також імпортуємо інсулін. Хочемо співпрацювати з вами, щоб імпортувати й інші препарати».

Керівник області акцентувала увагу посла Бразилії на можливостях Харківського авіаційного заводу – щодо виробництва та ремонту літаків. Пан посол висловив зацікавленість відвідати підприємство під час наступного візиту до Харкова, щоб розглянути можливості співпраці та інвестування.

Голова ХОДА запросила Надзвичайного та Повноважного Посла Федеративної Республіки Бразилія в Україні взяти участь у роботі Х Міжнародного економічного форуму, який відбудеться в Харкові у вересні цього року.

«Найближчим часом ми будемо системно освоювати латиноамериканський ринок, - повідомила за підсумками зустрічі Юлія Світлична. – Днями чекаємо на Харківщині на делегацію з Аргентини».

Більше фото