Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА зустрілась з Послом Італії в Україні

Голова ХОДА зустрілась з Послом Італії в Україні

Юлія Світлична та Давіде Ла Чечіліа обговорили питання активізації бізнес-відносин та домовились про проведення Днів Італії у Харкові.

Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні вперше відвідав Харківщину, проте під час зустрічі з керівником області відзначив, що добре знає про потенціал регіону.

«Ми знаємо, що Харків – це центр освіти, науки та економіки. Італії потрібно більш активно розвивати співпрацю з вами у цих сферах», - відзначив Давіде Ла Чечіліа.

Юлія Світлична презентувала пану послу потенціал регіону, наголосивши на розгалуженій промисловості, експортному потенціалі та можливостях вищої школи області.

«Запрошую представників італійського бізнесу на Харківщину – щоб спільно розглянути можливі перспективні напрямки для активізації бізнес-зв’язків. Ми вже маємо декілька експортерів продукції до Італії, але хочемо розширити цей перелік», - сказала керівник області.

Вона також відзначила, що активізації відносин між Харківщиною та Італією сприятиме відкриття прямих авіарейсів з Харкова до італійського Ріміні, яке заплановано цього року.

«Італія – це 4-й ринок для українських продуктів і 2-й - для Європи, - навів дані пан посол. - За останні 2 роки товарообіг між нашими країнами зріс на 25%. І ми бачимо, як відновлюються та розширюються інтереси італійських компаній щодо українських. Я повернуся на Харківщину в кінці квітня, і мені хотілося б провести зустріч з представниками бізнесу тут. Також я отримав ваше запрошення на 10-й міжнародний економічний форум та зроблю все для того, щоб бути присутнім на ньому».

Серед перспективних напрямків співпраці сторони відзначили обмін студентами, розширення можливостей для навчання харків’ян італійській мові (зокрема, на базі ХНУ ім. В.Н.Каразіна) та проведення спільних наукових заходів, у тому числі у сфері астрономії.

«Маємо зробити все від нас залежне, щоб велика кількість українських студентів поїхала навчатися до Італії, - сказав Давіде Ла Чечіліа. - Будемо знаходити можливості надання грантів та стипендій, які Італія може виділити для українських студентів».

Посол Італії також відзначив, що зацікавлений у проведенні в Харкові Днів Італії.

«Ви можете розраховувати на повну нашу підтримку в цьому питанні», - запевнила Юлія Світлична.

Більше фото