Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 58 млн грн з ДФРР спрямують на ремонти шкіл у Харківській області

Понад 58 млн грн з ДФРР спрямують на ремонти шкіл у Харківській області

Ці кошти виділяють для проведення енергоефективних заходів у 6 школах області.

Навчальні заклади, які очікує реконструкція, визначили члени комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізуватися коштом ДФРР. Засідання комісії відбулось 22 лютого в ХОДА.

Як зазначив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, цього року кошти спрямують на утеплення фасадів, ремонт покрівель шкіл та упорядкування територій. Наступного року проведуть внутрішні роботи та придбають необхідне обладнання.

Так, ДФРР профінансує такі проекти:

- 9 млн виділено на капітальний ремонт Олексіївського НВК у селі Олексіївка Первомайського району;

- 11,2 млн - на капітальний ремонт будівлі ліцею №1 у Змієві;

- 8 млн - на проведення капремонту Краснопавлівської ЗОШ I-III ст. Лозівського району (смт Краснопавлівка);

- 9,7 млн - на капітальний ремонт Барвінківської ЗОШ I-III ст. №1;

- 7 млн - на капремонт приміщення та упорядкування Балаклійської ЗОШ I-III №6, яка постраждала під час НС на 65-му військовому арсеналі;

- понад 13,7 млн - на реконструкцію ЗОШ I-III ст. у селі Пархомівка Краснокутського району.

Усього на реалізацію проектів у сфері освіти з ДФРР буде виділено 58 млн 607 тис. грн.

Заступник начальника Управління з питань розвитку транспортної інфраструктури, торгівлі та фінансових ресурсів Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Ольга Шамаєва нагадала, що всього на реалізацію інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть фінансуватися з ДФРР, Харківській області виділили 305 млн грн.

За умовами Мінрегіону, на проекти, що спрямовані на розвиток енергоефективності державних комунальних навчальних і медичних установ у області, має спрямовуватися не менш ніж 10% коштів ДФРР. Стільки ж відсотків буде витрачено на розвиток спортивних проектів.

«Продовжено до 5 березня конкурсний відбір проектів з впровадження енергоефективних заходів в установах охорони здоров'я, які можуть фінансуватися коштом ДФРР. Після того, як будуть розглянуті ці проекти, ми зможемо сформувати загальний перелік на всю виділену суму», - сказала Ольга Шамаєва.