Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко ознайомився зі станом ЖКГ двох громад Чугуївського району

Євгеній Шахненко ознайомився зі станом ЖКГ двох громад Чугуївського району

За дорученням очільника області Юлії Світличної 20 лютого її заступник з робочою поїздкою відвідав Чкаловську та Малинівську об'єднані громади.

У селищі Чкаловське Євгеній Шахненко провів нараду з енергетиками, газовиками, дорожниками і службами ЖКГ. Основною темою для розгляду стало питання реконструкції системи теплопостачання селища.

На території Чкаловської громади розміщена одна газова котельня, яка забезпечує теплом 41 будинок (680 квартир). Приміщення Чкаловського НВК опалює котельня, яка працює на альтернативних джерелах опалення - пелетах.

Євгеній Шахненко поставив перед керівництвом громади і відповідальними службами питання про реконструкцію системи теплопостачання.

«Сьогодні є два варіанти вирішення питання. Або перехід теплопостачання населення на автономне опалення, або будівництво трьох гібридних котелень по мікрорайонах Чкаловського. Ці варіанти необхідно опрацювати й обрати найбільш економічний з них», - сказав Євгеній Шахненко.

У Малинівській громаді також пройшла нарада з питань житлово-комунального господарства. Тут обговорили питання ремонту школи і місцевих доріг, будівництва амбулаторії. Головним питанням, до вирішення якого керівники громади повинні взятися вже найближчим часом, є реконструкція Малинівських очисних споруд.

Євгеній Шахненко дав доручення директору Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергію Магдисюку провести технічний висновок за наявним проектом реконструкції очисних споруд. Також громаді буде запропоновано більш економічний варіант сучасних модульних очисних.

На завершення робочого візиту в Малинівці відбувся виїзний особистий прийом громадян. До заступника голови ХОДА зверталися жителі громади з питаннями будівництва та діяльності житлово-комунального господарства. Зокрема, місцеві жителі поставили питання будівництва пішохідного тротуару на вулиці Польова. Всі порушені в ході прийому питання Євгеній Шахненко взяв під особистий контроль.