Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За лютий в Андріївці Балаклійського району зафіксували 1 випадок гепатиту А

За лютий в Андріївці Балаклійського району зафіксували 1 випадок гепатиту А

Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області.

«У лютому 2018 року в Андріївці зафіксовано тільки 1 випадок гепатиту А, з початку року - всього 7, - навела дані начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тетяна Колпакова. - Усі ці випадки пов'язані з поширенням інфекції контактно-побутовим шляхом (в останньому випадку - член родини заразився від хворого батька). Про зараження від води мова вже не йде, оскільки зробили свій ефект проведені заходи, зокрема - дезінфекція колодязів».

У цілому в період з 12 жовтня 2017 року по 16 лютого 2018-го в смт Андріївці та Донці Балаклійського району гепатитом А захворів 41 чоловік, з них 19 дітей (у тому числі з початку цього року 7 осіб, з них 3-є дітей).

«З метою профілактики захворюваності були виділені гроші на проведення вакцинації від вірусного гепатиту А. Закуплено 193 дози вакцини «Хаврікс-1440», щеплення проведені вже 127 людям», - повідомила заступник начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан.

Вона зазначила, що після виявлення випадків гепатиту А в Андріївці та Донці медики провели обходи та обстежили всіх, хто контактував з хворими. Також у транспорті та публічних місцях розмістили інформаційні матеріали з рекомендаціями щодо профілактики захворювання. Вакцинація населення триває.

Причиною перших випадків захворювання на гепатит А в Андріївці (восени 2017 року), згідно з висновками фахівців, стала питна вода з колодязів. Для комплексного вирішення питання в селищі йдуть підготовчі роботи для будівництва глибоководної свердловини. Цю ініціативу підтримала голова ХОДА Юлія Світлична, фінансувати будівництво будуть з обласного, районного та селищного бюджетів.