Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Хорошево капітально відремонтували будинок культури

У Хорошево капітально відремонтували будинок культури

З результатами проведених робіт у ході робочої поїздки до Харківського району ознайомився заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Будинок культури селища Хорошево якісно відремонтували вперше з моменту спорудження (1975 року). Колись тут проводили лише косметичні роботи.

«Повністю замінили опалювальну систему, перекрили дах, утеплили будинок ДК. Усі внутрішні приміщення та, звичайно, зал. Тепер це наша гордість - він дуже красивий і комфортний», - розповіла про проведені роботи директор будинку культури Людмила Меркулова.

Михайло Черняк відзначив, що за минулий рік в області провели капремонти в 20 районних і сільських будинках культури, і в 2018-му темпи робіт не знизяться.

«Завдяки децентралізації, яка ініційована Президентом України Петром Порошенко, місцеві бюджети істотно розширили свої фінансові можливості, й це дозволило реалізувати в області цілий ряд інфраструктурних проектів, які раніше здавалися просто неможливими», - сказав Михайло Черняк.

Він також підкреслив, що глава області Юлія Світлична акцентує увагу всіх керівників органів державної влади та місцевого самоврядування на необхідності максимально якісно та відповідально підходити до питання використання бюджетних коштів і визначати проекти для реалізації, виходячи з першочергових потреб громад.

Зараз у Хорошевському будинку культури займається понад 100 дітей. Тут працюють хореографічні, вокально-інструментальні, вокальні та театральні гуртки, а також студія мистецтв. Також в будівлі знаходиться селищна бібліотека.

17 лютого на майданчику перед оновленим ДК місцеві творчі колективи виступили перед громадою селища під час свята Масляної.