Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині виконано 60% від обсягів приписної кампанії 2018 року

На Харківщині виконано 60% від обсягів приписної кампанії 2018 року

Триває приписка юнаків 2001 року народження при районних (міських) військових комісаріатах.

З 2 січня – дати початку цього всеукраїнського заходу, вже виконано 60% від всіх регіональних обсягів. Так, з усіх понад 8400 юнаків, яких організовано викликають до військових установ, понад 5000 вже відвідали військкомати та пройшли процедуру постановки на військовий облік.

«З усіх тих, з ким офіцери військкоматів уже попрацювали, близько 3500 осіб повністю придатні до військової служби, понад 800 хлопців ми відправили на додаткове медичне обстеження у районних чи спеціалізованих лікарнях і лише 19 чоловік ми ніколи не поставимо на військовий облік через наявність судимості чи серйозної хвороби. На жаль, приблизно 700 юнаків своєчасно не прибули за нашим викликом, але у них ще є час зробити це. Адже приписна кампанія - 2018 триватиме до 31 березня», - розповів військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

За словами офіцера, в ході приписної кампанії традиційно з юнаками проводяться бесіди щодо їхнього можливого навчання у вищих військово-навчальних закладах.

«Близько 100 старшокласників вже оформлюють особові справи кандидата на навчання у військових вишах і приблизно стільки ж юнаків ще думають  про офіцерське майбутнє. Загалом же переважна більшість допризовників позитивно ставляться до військової служби. До 2014 року прихильників армійського життя було дещо менше», - додав Юрій Калгушкін.

Довідка. Протягом 2017 року на Харківщині приписці при районних (міських) військкоматах підлягало близько 9000 осіб. Приблизно 10% від усіх юнаків 2000 року народження тоді визнано такими, які ніколи не служитимуть в армії через наявність серйозної хвороби чи з інших поважних причин.