Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині обговорили головні аспекти впровадження судової реформи

На Харківщині обговорили головні аспекти впровадження судової реформи

2 лютого в нашому регіоні проходить регіональний форум «Правовладдя та суспільство».

Захід здійснюється за підтримки американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми «Нове правосуддя» за сприяння Харківської обласної державної адміністрації та Національної академії правових наук України.

«За результатами проведеного на замовлення Програми USAID опитування, лише 9% громадян обізнані про зміст судової реформи. Це, безумовно, впливає на рівень недовіри до неї, - розповіли в Департаменті з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА. - Регіональний форум «Правовладдя та суспільство» присвячений саме питанням судової реформи в Україні. Мета заходу - донести важливу тематичну інформацію представникам органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади, правопорядку, громадянського суспільства, місцевого бізнесу та медіа».

У рамках форуму фахівці розглянули конституційні аспекти судової реформи. Також було презентовано українське видання документу Венеційської комісії «Rule of Law Checklist»

Довідка. Програма USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» реалізується в Україні з метою надання підтримки судовій владі, уряду, парламенту, громадянському суспільству та народу України у здійсненні судової реформи у світлі конституційних змін 2016 року та Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки.

На виконання своїх завдань програма USAID «Нове правосуддя» багато уваги приділяє питанням підвищення обізнаності громадян та професійної спільноти щодо змісту судової реформи загалом та її окремих аспектів.