Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2018-му за допомогою обласної програми планують забезпечити житлом близько 55 учасників АТО

У 2018-му за допомогою обласної програми планують забезпечити житлом близько 55 учасників АТО

Протягом минулого року квартири завдяки програмі отримала 61 родина воїнів антитерористичної операції.

«Обласну програму надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області було розроблено за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної. У 2018 році активно продовжується робота щодо її реалізації. Так, на черговій сесії обласної ради планується виділення коштів у сумі 13 млн грн. Цим коштом можливо забезпечити житлом орієнтовно 55 родин», - повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

Він відзначив, що програма реалізується ХОДА спільно з Харківським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», Харківською обласною громадською організацією «Спілка ветеранів АТО» та ПАТ «Трест «Житлобуд-1».

«Щоденно з учасниками АТО проводилася консультаційна робота, надавалась організаційна допомога у підготовці пакету документів, що необхідні для участі в програмі, та виборі квартир», - розповів Михайло Рабінович.

Згідно з програмою, в 2016-2018 роках заплановано виділити з обласного бюджету 32,5 млн грн. У 2016 році було виділено 5,2 млн грн, укладено договори на придбання 26 квартир загальною площею 1,53 тис. кв. м (3 однокімнатні, 20 двокімнатних та 3 трикімнатні).

У 2017 році виділено 13 млн грн, укладено договори на придбання 61 квартири загальною площею 3,33 тис. кв. м (26 однокімнатних, 34 двокімнатних, 1 трикімнатна).