Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична очолила рейтинг діяльності голів ОДА в 2017 році, складений КВУ

Юлія Світлична очолила рейтинг діяльності голів ОДА в 2017 році, складений КВУ

Керівник Харківщини стає лідером рейтингу другий рік поспіль.

Результати рейтингового оцінювання діяльності голів ОДА Комітет виборців України оприлюднив 22 січня. Під час його складання враховували показники соціально-економічного розвитку регіонів та результати експертного опитування.

«У 2017 році в Харківській області мало місце економічне зростання. Зокрема, зросли темпи промисловості (на 6% до показників 2016 року), будівництва (на 23%), інвестицій та експорту товарів (на 17%)», - відзначили в Комітеті виборців, пояснюючи 1-е місце Юлії Світличної в рейтингу.

Також, за інформацією КВУ, місцеві експерти високо оцінили міжнародну активність Харківської ОДА, відзначивши, зокрема, візит на Харківщину президентів Литви та Польщі. Експерти зауважили, що завдяки великій кількості міжнародних контактів вдалося переконати міжнародну спільноту в безпечності регіону.

«Також було відзначено будівництво Харківського метрополітену та залучення коштів ЄБРР на відповідні роботи. Крім того, було підкреслено взаємодію ОДА з облрадою: прийняття обласного бюджету без жодного голосу «проти», - уточнили в Комітеті виборців України.

Серед плюсів, які зарахували до скарбнички Харківщини, також значні успіхи в дорожньому будівництві (у 2017 році відремонтовано в 4,5 раза більше доріг, ніж у 2016-му) та розвиток інфраструктури в районах (зокрема, ремонт понад 100 км магістральних водопроводів та 30 водозабірних споруджень).

Нагадаємо, Юлія Світлична очолила рейтинг діяльності голів ОДА від КВУ за результатами 2016 року та першого півріччя 2017-го.

До першої п’ятірки ТОПу керівників регіонів-2017 також увійшли очільники Тернопільщини, Вінниччини, Донеччини та Львівщини. Серед аутсайдерів рейтингу – керівники Одеської, Рівненської, Херсонської, Черкаської, Полтавської, Чернівецької, Хмельницької та Волинської областей.