Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Штаб мобільного реагування на порушення прав землевласників розглянув ситуацію на Чугуївщині

Штаб мобільного реагування на порушення прав землевласників розглянув ситуацію на Чугуївщині

Засідання штабу 19 січня відбулося під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

У ході чергового засідання оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів підбили підсумки роботи за минулий тиждень.

Наразі спеціалістами відпрацьовуються два звернення стосовно незаконного використання земельних ділянок у Чугуївському районі. Зокрема, представники РДА наголосили на порушеннях на одному з підприємств, яке працює в галузі птахівництва. Так, члени штабу розглянули питання стосовно того, чи законно підприємство використовує земельні ділянки і чи сплачує належні кошти за користування землею.

Марк Беккер зазначив, що обласна влада всіляко підтримує розвиток усіх галузей сільського господарства. Однак підприємці мають працювати винятково у законному полі. Перший заступник голови ХОДА дав доручення керівництву Чугуївської РДА та Департаменту агропромислового розвитку ХОДА проконтролювати вирішення цього питання.

«Ми розберемося у цій ситуації. Найголовніше, щоб виконувалися усі норми земельного законодавства. Безумовно, беззаконня ми не допустимо ні в якому разі», - зазначив Марк Беккер.

Також під час засідання штабу фахівці розглянули декілька звернень від жителів Нововодолазького району, які надійшли на «гарячу лінію». Вони стосувалися повернення земельних ділянок у власність заявників.

Нагадаємо, Марк Беккер запропонував проводити засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників у районах області.

Штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою діяльності штабу є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо протиправного захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів.

До складу штабу увійшли представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.