Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера просили організувати автобусний маршрут у Харківському районі

Марка Беккера просили організувати автобусний маршрут у Харківському районі

17 січня перший заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Один із заявників звернувся до Марка Беккера з проханням вирішити питання підвезення жителів міста Харків до населених пунктів Харківського району, де знаходяться садові товариства.

«Ми вже декілька разів спілкувалися з перевізником, але справа поки що не вирішується. Окрім того, частина дороги до нашого садового товариства - у дуже поганому стані, і не всі перевізники погоджуються пускати по ній транспорт», - розповів заявник.

Марк Беккер зазначив, що маршрут, про який іде мова, - сезонний. Транспорт до садового товариства почне курсувати весною. Можливість зробити цей маршрут постійним буде вивчена.

«Стосовно якості дороги, ми дамо доручення Департаменту капітального будівництва ХОДА провести інвентаризацію, визначити обсяг необхідних робіт та джерела фінансування», - зазначив Марк Беккер.

Також заявники зверталися до першого заступника голови ХОДА з проханням допомогти в оформленні права власності на земельні ділянки.

Ще одне питання стосувалося договірних відносин з власником землі та орендарем.

«Нас змушують здати в оренду земельні паї на більший строк. Але ми не погоджуємося. За таку незгоду орендар відмовляється сплачувати у повному обсязі за наші паї. Ми не знаємо, як вплинути на цю ситуацію і забрати своє», - зазначила заявниця.

Марк Беккер відповів, що у цьому питанні обов'язково розберуться фахівці.

«Є умови договору,  згідно з якими ви повинні отримувати 4% від нормативно-грошової оцінки земельної ділянки. Якщо умови договірних відносин не виконуються, ви маєте право у судовому порядку розірвати договір», - сказав Марк Беккер.

Він також запевнив, що детально вивчить озвучені заявниками питання. Всім, хто прийшов на прийом, буде надано допомогу в межах повноважень облдержадміністрації.