Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Барвінковому побудували свердловину, яка забезпечила якісною водою 3,5 тисячі чоловік

У Барвінковому побудували свердловину, яка забезпечила якісною водою 3,5 тисячі чоловік

З роботою об’єкту ознайомився заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час робочої поїздки до Барвінківського району 16 січня.

Нова свердловина та станція зі знезалізнення води були запущені в експлуатацію у грудні 2017 року. Об’єкт забезпечує питною водою жителів мікрорайону поблизу Барвінківської центральної районної лікарні та сам медичний заклад.

«Цей мікрорайон питною водою забезпечувала лише одна свердловина. Але річ у тому, що у разі виходу її з ладу могла статися аварійна ситуація. Подібне Барвінкове пережило сім років тому, коли люди на декілька місяців залишилися без води, її доводилося підвозити. Тепер мікрорайон - у безпеці, там працюють дві свердловини, - зазначив заступник голови Барвінківської РДА Олег Калінін. - Окрім того, нам потрібно було вирішити ще одне завдання. Рівень заліза у воді зі свердловини в декілька разів перевищував норму. Тепер ми маємо спеціальну станцію, завдяки якій населення забезпечено якісною питною водою».

Як зазначив Олег Калінін, будівництво об’єктів було профінансовано з обласного бюджету.

Євгеній Шахненко відзначив необхідність комплексного вирішення проблеми забезпечення населення якісною питною водою. Зокрема, мова йшла про реконструкцію «Башти Рожновського», яка забезпечує подавання води до житлових багатоповерхівок Барвінкового, а також до 4-поверхової будівлі ЦРЛ. Башта була побудована у 1960 році і наразі знаходиться в аварійному стані.