Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Жителі області, які прийшли до заступника голови ХОДА на прийом 5 січня, просили сприяння вирішенню питань зі сфер будівництва та житлово-комунального господарства.

Так, ініціативна група мешканців багатоквартирного будинку в селищі Пісочин Харківського району розповіла про проблему, яка виникла при оплаті спожитої електроенергії. Річ у тому, що договір мешканців з керуючою компанією закінчився в серпні минулого року, а на прямі розрахунки з енергетиками будинок ще не перейшов.

«Наш будинок вже зданий в експлуатацію. Ми вдячні вам, Євгенію Дем'яновичу, за допомогу в проблемних питаннях, які у нас були з теплозабезпеченням нашого будинку та подачею гарячої води, - звернулися до заступника голови ХОДА жителі селища Пісочин. - Сьогодні маємо проблеми з енергопостачанням. Вирішенням питання буде перехід мешканців будинку на прямі розрахунки з АК «Харківобленерго».

Також заявники просили сприяти вирішенню питання з упорядкування прибудинкової території.

Євгеній Шахненко дав доручення представникам Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури, а також Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА розібратися в ситуації і підключити до вирішення питання місцеве керівництво.

«Ви знаєте, що керівник Харківської області Юлія Світлична приділяє велику увагу розвитку інфраструктури регіону і, зокрема, вашого селища. Тут відкрита сучасна школа, буде відкритий фізкультурно-оздоровчий комплекс, - звернувся до жителів Пісочина Євгеній Шахненко. - Фахівці ХОДА найближчим часом приєднаються до вирішення проблем - права громадян не повинні порушуватися».

Також на прийом до заступника голови звернувся мешканець селища Березівка Харківського району. Чоловік поскаржився на погану якість водопровідної води. За його словами, місцеві жителі не можуть використовувати її для приготування їжі.

«Директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк створить відповідну комісію, в яку в обов'язковому порядку повинні увійти фахівці санітарних служб і місцеві жителі. Буде вивчено стан водозабору, трубопроводу, взяті і проаналізовані незалежною лабораторією проби води», - відповів заявнику Євгеній Шахненко.

Крім того, з проханням допомогти в завершенні робіт з водопостачання в садовому товаристві «Мрія» Зміївського району звернувся пенсіонер з Харкова.

Мешканка села Стрілеча Харківського району звернулася за допомогою у відновленні житла після пожежі - ремонту потребує дах. За її словами, вона разом з матір'ю-пенсіонеркою не мають можливості переселитися. Євгеній Шахненко дав доручення Сергію Магдисюку особисто ознайомитися з ситуацією і, за можливістю, вирішити проблему.

Всі питання, озвучені в ході особистого прийому, заступник голови ХОДА пообіцяв вивчити і надати громадянам всю можливу допомогу в рамках повноважень обласної адміністрації та відповідно до законодавства України.